Ekonomi

UEDAŞ ile enerji tasarrufu bilinci erken yaşta başlıyor

Türk elektrik sektörüne verimli, kaliteli ve hızlı hizmet anlayışı sunan UEDAŞ, Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle hayata geçirilen “Enerjinizi Geleceğe Taşıyın” projesi kapsamında Bursa’nın Orhangazi ilçesini ziyaret etti. erken yaşlardan itibaren güç tasarrufu anlayışını kazanmak için. Şirket, VR teknolojisine dayalı olarak geliştirdiği oyunla öğrencilere güç tasarrufunu öğretti ve çocukların güç tasarrufunun değerini eğlenceli ve interaktif yollarla öğrenmelerine yardımcı oldu.

Enerji ve Ortak Kaynaklar Bakanlığı’nın ulusal stratejik hedefleri arasında yer alan enerji tasarrufu konusunda sorumluluk üstlenen UEDAŞ, bu konuda toplumsal farkındalığın artırılmasına yönelik çalışmalarını küçük yaşlardan itibaren sürdürüyor. Enerji tasarrufu konusunda farkındalık yaratmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı ile iş birliği yapan şirket, Enerjinizi Geleceğe Taşı projesinin son faaliyetini Bursa’nın Orhangazi ilçesine bağlı Sölöz Mahallesi’nde gerçekleştirdi. UEDAŞ  Genel Müdür Gökay Fatih DanacıGüç tasarrufu için geliştirilen VR teknolojisiyle zenginleştirilmiş oyunu oynayan öğrenciler, eğlenirken güç tasarrufunu da öğrendiler.

VR gözlüklerle 100 yıl sonrasına yolculuk

Artan dünya nüfusuyla birlikte güç ve tasarruf sorununun her geçen gün daha da hayati hale geldiğini belirten Dr. Gökay Fatih Danacı , “Gelecekte daha yeşil bir dünyada yaşamak ve bugünün gençlerine daha iyi bir yarın bırakmak için attığımız her adım çok değerli. Biz de şunu söyledik: “Enerjinizi Geleceğe Taşıyın” Projede çocukların dikkatini çekecek VR gözlükler kullanıyoruz. Dünyada ve ülkemizde gücün daha verimli kullanılması için hareket ettiğimiz bu proje sayesinde okulları ziyaret ederek öğrencilerimizde farkındalık yaratıyoruz. Bu projede yer alan VR gözlükler sayesinde çocuklar hem teknolojiyle tanışıyor hem de geliştirdiğimiz oyun sayesinde dünyanın 100 yıl sonraki iki farklı senaryosunu tasarruflu ve tasarrufsuz görme fırsatı buluyor. Şu ana kadar 14 okulda yüzlerce öğrenciye ulaştığımız bu projeyle 1000 öğrenciye ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu