Haber

Katar’ın eski maliye bakanına ‘kara para aklama’ davası: 20 yıl hapis

Katar’daki bir ceza mahkemesi, ülkenin eski maliye bakanlarından Ali Şerif el-Emadi’nin 5,6 milyar dolar aklama suçundan suçlu bulunarak 20 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Reuters’in haberine göre, bakanın yargılandığı asliye ceza mahkemesi de el-Emadi’ye 61 milyar Katar riyali (yaklaşık 16,7 milyar ABD doları) para cezası ödemesine karar verdi. Bu miktar, eski maliye bakanının akladığı iddia edilen paranın iki katına 20 milyar riyalden fazla cezanın eklenmesiyle hesaplandı.

RÜŞVET, KÖTÜ KULLANIM, KAMU KAYNAKLARININ TAHRİBİ…

Mahkeme, Katar kraliyet ailesinin üst düzey üyelerinden ve Katar’ın eski başbakanının kardeşi Şeyh Nawaf bin Jassim bin Jabor Al Thani’nin kamu fonlarını kötüye kullandığına karar vererek kendisini 6 yıl hapis ve 825 milyon riyal hapis cezasına çarptırdı.

Diğer 14 sanıkla birlikte hakim karşısına çıkan Emadi ve Şeyh Nawaf’ın mahkeme kararına itirazlarının açık olduğu belirtildi. 10 Ocak’ta verilen mahkeme kararına itiraz edilip edilmediği ise henüz belli değil. Emadi’nin avukatları Reuters’in yorum talebine yanıt vermezken, Emadi’nin tutuklanmasından bu yana basına açıklama yapmadığı hatırlatıldı. Yorum yapmak için Nawaf’a da ulaşılamadı.

Reuters’in ele geçirdiği mahkeme belgesine göre eski bakan Emadi, rüşvet, görevi kötüye kullanma ve kamu kaynaklarına zarar vermenin yanı sıra kara para aklamaktan suçlu bulundu. Öte yandan belgede söz konusu yolsuzluğa ilişkin herhangi bir ayrıntıya yer verilmedi. Emadi, Mayıs 2021’de tutuklandı ve maliye bakanlığı görevinden alındı. (DIŞ HABER)

cardakajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu