Haber

Susurluk’ta yolda mahsur kalan otomobilin sahibine yardım etmeye çalışırken lüks aracın çarpması sonucu oğlunu kaybeden anne adalet arıyor:…

HABER: EDDA SÖNMEZ – Kamera: SADIK KARAKULOĞLU

26 yaşındaki Baran Enver Çinkılıç’ın annesi Güler Ergül, Balıkesir’in Susurluk ilçesinde 12 Haziran’da arızalanan otomobile arkadan gelen lüks otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti. Oğluna çarpan araç sürücüsü SC’nin kazada yüzde 100 kusurlu olduğunun tespit edilmesine rağmen tutuklanmadığını belirten Güler Ergül, “Bilirkişi raporuna göre Baran’ın suçu yok” dedi. Bu olaya kaza gözüyle bakmayın. Cinayet olarak görüyorum. Sorumsuz aşırı hızı nedeniyle oğlumun ölümüne neden oldu. Cinayetten yargılanmasını istiyorum” dedi.

İstanbul-İzmir karayolu Susurluk mevkiinde 12 Haziran’da meydana gelen kazada 26 yaşındaki oğlunu kaybeden kederli anne Güler Ergül, ANKA Haber Ajansı’na konuştu.

Güler Ergül, oğlunun yatağını ve kıyafetlerini göstererek, “Ben memlekete gittikten sonra Baran gidip aldı, kız arkadaşıyla beğendi. Bu Baran’ın en sevdiği yeleğiydi. Bir çok kıyafetini verdim. Almadı. onda koku var kendime ayırdım o yüzden gidip o kadar kokluyorum böyle avunuyorum başka türlü olmuyor atlatamıyorum atlatamıyorum diğer annelerin nasıl çıktığını biliyorum ama yapamıyorum, yapamıyorum. İlaç da alıyorum, yapamıyorum. Dua da ediyorum, olmuyor, olmuyor zaten.”

“BU HAYATTA HİÇBİR ŞEYİM KALMIYOR”

“Dışarı çıktığımda kremlerini sürüyorum. Bilmiyorum farklı şeyler” diyen yaslı anne, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Onunla bu evde oturuyormuş gibi konuşuyorum, sanki berabermişiz gibi. Bazen dışarıdan bakan biri muhtemelen ‘İçeride biri mi var yoksa biriyle mi konuşuyor?’ Sanki burada Baran’la yaşıyorum.Gerçekten öyle.Onun mezarına gidiyorsun.Yani orada senin uyuman gerekiyor, oğlun değil.Çünkü o çok küçüktü hayalleri vardı.Onun çok şeyi vardı. elde etmek istediği şeyler.hiçbir şeyim kalmadı bu hayatta.tamam aile var “kardeşler var. Ayrıca çok acı çekiyorlar. Çok destekleyiciler. Hepsi ama o farklı, evlat çok farklı bir şey. Bütün hayatım Baran üzerine kuruluydu. Korktuğum şeyi yaşadım. Hep korktum. Bazen böyle konuşurduk. Bazen çok korkuyorum Baran” Böyle küçük çocukların canımı kaybettiğini duyuyorum hep. Şu an sahip olduğum zihne sahip olsaydım evlenmezdim.Yunan.Çünkü ondan başka hiçbir şeyim yok.Demek bu kadar korkmanın sebebini yaşıyorsun.”

“HAYATIMDA BU KADAR BİLİNÇ GÖRMEMİŞTİM” OĞLUMUN KANININ DÖKÜLMESİNİ İSTEMİYORUM”

Kaza anını anlatan Ergül, oğlunun kaza yapan bir otomobile yardım etmek için durduğunu, sağ şeritten çok hızlı gelen lüks bir otomobilin çarparak hayatını kaybettiğini anlattı. Ergül dedi ki:

“Oğlum olay yerinde ölüyor ve sonrasında ne tutuklanıyor ne de cezalandırılıyor hemen bırakılıyor. Alkol testine bile götürülmüyor. 12 saat sonra alkol testi yapılıyor. Bunu merak ediyorum. Neden yapılıyor? 12 saat sonra bitti haberlere çıktı bir kuş kediye bile vurunca ne kadar vicdanınız var ben hayatımda bu kadar vicdansızlık görmedim arkasından ne taziye ne taziyeler çok rahat .Ben kızdım diye neden tutuklanmadı tutuklanması lazım çünkü ben bu olayı kaza olarak görmüyorum cinayet olarak görüyorum sorumsuz hızı yüzünden oğlumun ölümüne sebep oldu sonra o, yol düzgün değildi ama ne olduğunu bilmiyorum… Size trafik kuralı getirildi, otoyolda ne kadar hızlı gidebilirsiniz ve hava yağmurlu, görüntüler haberlerde, neden yapılmadı? bu adam tutuklandı kim tarafından korunuyor tutuklanmadı neden 12 saat sonra alkol testi yapılıyor ben bunun tutuklanmasını istiyorum istemiyorum t oğlumun kanı yerde kalmasın. Adaletin yerini bulmasını istiyorum.

“EYLÜL AYINDA NİŞANLIYIZ”

Tutuklansa bile acısının dinmeyeceğini belirten Ergül, sözlerini şöyle sürdürdü:

“O benim tek çocuğumdu. Dünyamı cehenneme çevirdiler. Allah’tan onun ve onu bu şekilde dolaşanların bana yaşattıklarını yaşamadan bu dünyadan göçüp gitmemeleri için dua ediyorum. kaza gözüyle bakın kimse bakmıyor o sahneyi izleyen bakmıyor cinayet işledi oğlumun ölümüne sebebiyet verdi oğlum defnedilirken kanlar içinde kaldı. Sadece yüzünü görebiliyordum Vücudunu bile göstermediler bana O mezara gitmek bu kadar kolay Hani bir çocukla 10 çocukla her çocuğun sevgisi bir başka ama o benim tek dünyamdı. , her şeyim.Ona ‘Çiçek’ derdim.Çok iyi bir çocuktu.Hayalleri vardı,evlenecekti.8 yıldır birlikte olduğu bir sevgilisi vardı.Bu eylülde kavuşacaktık. nişanlı başka hayalleri varmış yani oğlumun tek suçu yardım istemek o araba doğrudan oğlumun üzerinde. Piskin piskin bunu kanala anlatıyor. Domuzcuk, çok rahat.”

“ALKOL TESTİ NEDEN 12 SAAT SONRA YAPILIYOR? BURADA KÖTÜ NİYET VAR”

Acılı anne, bir ay önce oğlunun kedisi balkondan ölünce ne kadar üzüldüklerine dikkat çekerek, şunları söyledi:

“Hala vicdanım var. Pencereyi açmamış gibi, bırakmışım gibi, ev havalanmış gibi? Hala içim acıyor. Birçok insan aynı şeyi kedi çarptığında yapıyor. kuş ama 16 yaşında bir çocuğun ölümüne sebebiyet verdi girsin cezasını çekmeli ben istiyorum buna ‘delilsizlik’ deniyor bak televizyonda bahsettiğimiz şey belgede bile yok.savcının koymadığı belge.delil yok deniliyor.kaza raporu yüzde 100 hatalı çıktı.oğlum aslında arabayı emniyet şeridine çekti.yardım var Baran’da suç yok Bu adam kaza tutanağında yüzde 100 kusurlu ama tutuklanmadı Alkol testi de yapılmadı Alkol testi neden 12 saat sonra yapılıyor Çünkü alkolün etkisi o saatten sonra geçiyor .Geriye niyet kötü niyet burda trafik kazası olacak ama bu adamın yaptığına bakınca boş orası çok hızlı gidiyor orası r çok kötü. o formda çok gerilerden geldi. Hatta huzursuz oldular. Sanırım altındaki arabaya güveniyor. O bir hız manyağı sanırım ve bu adamlar ölmüyor. Keşke bu insanlar ölse. Saf insanlar hep ölür, dikkat ederim bu kazalarda. Keşke ölselerdi. Oğlum olmasaydı, oburluğunu öldürecekti. Oğlumun başına geldi.”

“HAYAT OLDUĞUM KADAR BUNU TAKİP EDEMEYECEĞİM”

Ergül, “Umarım yaşadıklarını yaşar” diyen Ergül, olayın kaza değil cinayet olduğunu savunarak şöyle devam etti:

“Oğlumu keyfinden, hızından öldürdü. Cinayetten yargılansın istiyorum. Cinayetten yargılansın istiyorum. 2-3 ay yattı, istemiyorum. Ben ömrüm yettiğince peşini bırakmayacağım.Bir dakika önce beni aradı, ‘Anne yoldayım, araba aldım, dönüyorum’ dedi. Bana haber ver Bazen öyle izliyorum videoyu beyaz çarşafla kapladılar sonra başım dönünce Baran’ın orada olduğunu anladım iğne ve ilaçlarla yaşıyorum durumum iyi değil. Onlar olmasa kendimi buradan atarım herhalde. Bazen o mertebeye geliyorum. Ama sonra”

“TEŞEKKÜR SEBEBİM OLDU”

Ailece çok büyük acılar içinde olduklarını belirten Güler Ergül sözlerini şöyle tamamladı:

“Oğlum çok sevilen bir çocuktu. Çok yakışan bir çocuktu. Şükretme sebebimdi. Allah’a şükrederdim. Hep ‘Baran, sahip olduğum tek şey sensin’ derdim. Bu hayatta bitti oğlum’.Çocuktu.Ciddi bir hastalığa yakalanırsın, onu gezdirirsin, kapı kapı uğraşırsın.Denedim diyorsun ama böyleydi kurtaramadım.Bu çok farklı bir şey. 2 dakika önce oğlunuzla konuşuyorsunuz şaka yapıyorsunuz 2 dakika sonra böyle bir şey oluyor ve birilerinin sorumsuzluğundan. Bana ağır geliyor. onun ölümü. İyi niyetinin kurbanı oldu. Sonra arabası alev alır. Arkadaşı Baran’ı arabanın altından çıkarır. Aksi takdirde yanacaktır. Yani geriye bir şey kalmayacak, bizi gömecek.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu