Haber

Seyit Torun: “Soylu, Suçluluk Psikolojisi İçinde Belediyelerimize Saldırıyor. Kumpas Kuran, İftira Atan Soylu Suç İşliyor”

CHP Genel Lider Yardımcısı Seyit Torun, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun CHP’li belediyeleri gaye alan açıklamalarına karşılık verdi. Torun, “Soylu, yavuz hırsız misali ev sahibini bastırmaya çalışıyor, suçluluk psikolojisi içinde belediyelerimize saldırıyor. Kamu kurumu olan belediyelerimize kumpas kuran, iftira atan Soylu suç işliyor” dedi.

CHP Lokal İdarelerden Sorumlu Genel Lider Yardımcısı Torun, İçişleri Bakanı Soylu’nun basın toplantısındaki argümanlarıyla ilgili şunları söyledi:

“SUÇLULUK PSİKOLOJİSİ İÇİNDE…: Soylu yavuz hırsız misali mesken sahibini bastırmaya çalışıyor. Suçluluk psikolojisi içinde belediyelerimize saldırıyor. Basın toplantısının tamamı, kendi beceriksizliğini itiraf etmesinden ve cürmünü bastırmaya çalışmasından ibaret. Bu ülkede terör mensupları elini kolunu sallayarak gezebiliyorsa, kamu kurumlarında işe girebiliyorsa bunun sorumlusu Soylu’dur. Adli sicil belgelerini veren Adalet Bakanlığı, güvenlik soruşturmalarını yapan İçişleri Bakanlığı… Ama maalesef belediyelerimiz suçlanıyor. Belediyelerimizde tüm alımlar mevzuata uygun bir şekilde yapılıyor.

ORADA NİYE OTURUYORSUN?: Geçen yıl ‘İstanbul Büyükşehir Belediyesi 557 terörist var’ dedi, ama hiçbirini ispat edemedi. Şimdi çıkmış ‘1.668 terörle irtibatlı çalışan var’ diyor. Geçen yıl da aynı ithamını duyduk senin, Soylu. İstanbul’da 1.668 terör ile irtibatlı çalışan varsa sen ne iş yapıyorsun? O İçişleri Bakanlığı koltuğunu niçin dolduruyorsun. Orada niçin oturuyorsun. Sormak lazım.

SUÇLU BELEDİYEMİZ Mİ MİSYONUNU YAPMAYAN VALİLİK Mİ? Ama sonra kala kala kaldın, ‘3’ü gassal 9 kişi tutuklandı’ diyor. Hani 1.668 kişi nerede? Bu şekilde itham ederek ne yapmaya çalışıyorsun. Anlamak mümkün değil. Geçen yıl tutuklananlar da 3’ü gassal 4 çalışan da AK Parti üyesi ve onların devrinde işe alınmış. Öbür tutuklu beş kişinin belediyemizle hiçbir alakası yok. ‘Güvenlik soruşturması istenmedi’ diyor. İBB son devirde 11 binden fazla güvenlik soruşturması talebinde bulundu. Valilik bunun yalnızca 8 binini gönderdi. Bunlar, bu müddet içinde cevaplanmadıysa, hatalı belediyemiz mi misyonunu yapmayan valilik mi?

ONCA SAYI VERİYOR, TUTUKLU SAYISI YALNIZCA 4: Mersin’de belediyemizi terörle yan yana getirmeye çalışıyor. Onlarca rakam veriyor ama tutuklu sayısı sadece 4. Bunlardan biri de kayyumla yönetilen Akdeniz Belediyesi’nde lider yardımcılığı yapan, devlet memuru. Sen Mersin’de şehit çocuğunu bile terörden gözaltına aldıran bir aciz bakansın. ‘İzmir’de bir kişi tutuklandı’ diyor. Tutuklanan kişi devlet memuru. Münasebetiyle İçişleri Bakanlığı’nın sorumluluğunda, bu olay. Buradan belediyemize iftira atmaktan çekinmiyorsun.

ONLARI NİYE ANLATMIYORSUN, SOYLU?: ‘Belediyeler ortasında ayrım yapmıyoruz’ demişsin. AK Partili belediyeler arasında binlerce FETÖ’cü çıktı? Niçin onları anlatmıyorsun Soylu? Serik Belediyesi’nde rüşvet skandalı yansıdı, belediye başkanı şikayet etti, bakanlar devreye girdi. Niye hiç bunlardan bahsetmiyorsun? Şırnak’ta, rüşvet ve yolsuzluktan mahpus cezası alan iki belediye liderinden birini sağına aldın, birini soluna aldın; utanmadan fotoğraf çektirdin. Onlarla ilgili süreç başlattın mı? İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde önceki dönemde İBDA-C üyesi dört kişinin işe alındığını niye anlatmıyorsun. İstanbul ve Ankara’da evvelki devirlerde yapılan milyarca liralık yolsuzluk evrakına el koydun ancak artık üstünü örttün ve süreç yapmıyorsun. Onları niçin anlatmıyorsun, Soylu?

DEDİKODU YAPIYORSUN, SÜREÇ YAPMIYORSUN: ‘Baskı kurmuyoruz’ diyor. İzmir’de 30 yıl önceki işlerden belediye başkanımıza soruşturma açan, İstanbul’da ‘elini arkadan bağladı’ diye, Fındıklı’da ‘7 bin liraya Atatürk yazılı tabela yaptırdın’ diye soruşturma açan sen değil misin? Yalova’da tüm suçlamalardan aklanmasına karşın belediye liderimizi 2,5 yıldır vazifesine iade etmeyen sen değil misin, Soylu? Belediyelerimizin istihbarat örgütü yok. Hatalıyı tespit etme misyonu İçişleri Bakanlığı’nındır. Sen görevini yapamıyorsun, yapmıyorsun. Dedikodu yapıyorsun, işlem yapmıyorsun. İçişleri Bakanlığı koltuğu, dedikodu yapma koltuğu değil.

BU İŞ BURADA KALMAYACAK: Bir de diyorsun ki, ‘milli güvenlik sorunu bu belediyeler.’ Süleyman Soylu, en büyük milli güvenlik sorunu sensin. Görevini yapamayan, suçunu bastırmaya çalışan bir acizsin. ve belediyelerimize tuzak kuran, bir kumpasçısın, bunu bir kez daha bugünkü söylemlerinle ispat etmiş oldun. Kamu kurumu olan belediyelerimize kumpas kuran Süleyman Soylu, şu anda suç işliyor. Kendisi hakkında ‘görevini berbata kullanmaktan’ hata duyurusunda bulunacağız. ve yargı önünde bütün bu yaptıklarının hesabını vereceksin Süleyman Soylu. Bu iş burada kalmayacak. İftiraların, karalamaların, suçlamaların; bir dedikodu ve palavra olduğu da ortaya çıkacak.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu