Haber

Seyhan ve Defne Belediyeleri Kardeş Şehir Oluyor

SeyhanBelediye Meclisinin oybirliği ile aldığı kararla Hatay Defne Belediyesi SeyhanBelediye Başkanı Akif Kemal Akay, belediye ile kardeş şehir ilişkisi kurma yetkisi verdi.

SeyhanBelediye Meclisinin Mayıs ayındaki ilk toplantısında ortak komisyona sevk edilen Seyhan ve Defne Belediyeleri arasında kardeş şehir protokolü imzalaması için Seyhan Belediye Başkanı Akay’a yetki verilmesi önerisi oybirliğiyle kabul edildi.

İki belediye arasında imzalanacak kardeş şehir protokolü ile; İki şehrin ortasında eğitim, kültür, kırsal kalkınma, sosyal ve ekonomik bağlar kurulacak, ulusal ve uluslararası düzeyde ortak projeler hayata geçirilecek, karşılıklı bilgi, deneyim ve proje paylaşımı ile depremin olumsuz etkileri azaltılacak. , sosyal hayatın normalleşmesine katkı sağlayacaktır.

Dışişleri Müdürü Burcu Çimen, meclis toplantısında konuya ilişkin Defne Belediye Meclisi kararını okudu. Karar şunları içeriyordu:

“6 Şubat 2023 tarihinde bölgemizde meydana gelen depremin ardından katkılarını ve yardımlarını esirgemeyen, bu sıkıntılı süreçte bizleri yalnız bırakmayan, huzurunda kurumsal ve bölgesel yardımlarda bulunan Seyhan Belediye Başkanımız , Seyhan’daki afetten zarar gören çevresine ve çevre halkına kucak açtık.Altyapısı hazırlanan kardeş şehir ilişkisinin kurulmasını gündem alarak Seyhan ilçesi halkına şükranlarımızı sunarız. Bu sıkıntılı günlerde yanımıza gelen Seyhan Belediyesi ve halkı ile aramızda oluşan dostluğun devamını sağlamak amacıyla belediye başkanlarımız ve belediye yönetimleri arasında temaslarda bulunulması; oybirliğiyle kabul edildi.”

Kaynak: ANKA / Siyaset

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu