Haber

Rusya-Ukrayna Anlaşmazlığı 2022’de Dünya Ekonomisine 1,6 Trilyon ABD Dolarına Mal Olur

BERLİN, 22 Şubat (Xinhua) — Almanya EkonomiInstitute of Technology (IW) tarafından Salı günü yayınlanan bir araştırmaya göre, Rusya-Ukrayna çatışması olmasaydı, küresel çatışma küresel olurdu. ekonomi2022 yılına kadar 1,6 trilyon ABD doları daha gelir elde edebilecektir.

Araştırma hakkında yorum yapan IW uzmanı Michael Groemling, çatışmanın “yüksek küresel ekonomik öneme sahip” olduğunu söyledi. Groemling’e göre, her şeyden önce enerji ve hammadde temini sorunları tüm dünyadaki şirketler üzerinde baskı oluşturuyor.

Çalışmada, küresel üretiminin üçte ikisini kaybeden Batı ekonomilerinin bu durumdan özellikle etkilendiği belirtildi.

Avrupa’nın en büyük ekonomisi Almanya’da artan enerji fiyatları, 2022’de enflasyonu kısa bir süre için yüzde 10’un üzerine çıkardı. Alınan tedbirlerle fiyatlar aşağı çekilmeyi başardı. Federal İstatistik Ofisi tarafından açıklanan kesintili verilere göre Ocak ayında enflasyon yüzde 8,7 ile sabit kaldı.

IW, “Yüksek enerji fiyatları, üretim aşamasında maliyet şoklarına neden olarak birçok şirket için hesaplanması zor bir yük haline geldi” dedi.

Enstitü, tüketici fiyatlarında ortaya çıkan artışın “hane halkının satın alma gücünü eriterek tüketimlerinde azalmaya yol açtığını” kaydetti. Son olarak, şirketler küresel belirsizlik ve yüksek fiyatlar nedeniyle yatırım yapma isteklerini kaybetti.

IW, 2023’te 1 trilyon ABD doları tutarında ek küresel katma değer kaybı öngörüyor. 2023’ün ötesinde.”

Uluslararası Para Fonu (IMF), geçen ay 2023 için küresel ekonomik büyüme tahminini yüzde 2,7’den yüzde 2,9’a yükseltti. IMF, Çin’in “son zamanlarda yeniden açılmasının beklenenden daha hızlı bir toparlanmaya yol açtığını” söyledi.

celtikci-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu