Teknoloji

Rusya, ABD’nin oyununu ortaya çıkardı… Adım adım peşine düştüler!

Rusya, ABD istihbarat teşkilatlarının Apple taşınabilir cihazları kullanılarak gerçekleştirdiği bir keşif hamlesini ortaya çıkardı. Rusya tarafından yapılan açıklamada ABD’nin Rusya’daki yabancı diplomatlar hakkında casusluk yaptığı söylendi.

SPIRE İÇİN SADECE APPLE CEP TELEFONLARI KULLANILIR

Rus telekomünikasyon altyapısının güvenliğinin sağlanması sırasında, Apple cep telefonu kullanıcılarına özgü, üretici tarafından sağlanan yazılım güvenlik açıklarından yararlanan, önceden bilinmeyen zararlı yazılımların çalışmasından kaynaklanan anormallikler tespit edildi.

Rusya Federal Güvenlik Servisi’nden (FSB) Açıklama “birkaç bin telefon kullanıldı”belirtildi.

Açıklamada, yurt içi abonelere ek olarak, “Rusya’daki diplomatik misyonlarda ve elçiliklerde kayıtlı SIM kart kullanan yabancı numaralar ve aboneler”de etkilendi.

Güvenlik servisi, FSB tarafından elde edilen bilgilerin Apple’ın ABD istihbarat topluluğu ile yakın işbirliğine işaret ettiğini ve “Şirketin beyan ettiği gizlilik politikası gerçek değil”teyit ettiğini de sözlerine ekledi.

RUSYA DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI AÇIKLANDI

Rusya Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, FSB’nin ABD istihbaratının diplomatları gözetlemek için iPhone’ları hacklediği yönündeki açıklamasına ilişkin şu hususlara vurgu yaptı:

• Hiçbir devletin akıllı telefonlardaki kişisel verilere erişmek için hassas bir alanda teknolojik imkanlarını kötüye kullanma hakkı yoktur.

Onlarca yıldır ABD istihbarat teşkilatları, şüphesiz internet kullanıcılarından büyük ölçekte bilgi toplamak için BT şirketlerini kullandı.

Amerika Birleşik Devletleri kendisini kanunların üzerinde gören bir ülkedir ve bu ülkenin çifte standardının kanıtı defalarca BM’ye sunulmuştur.

  Rusya, tüm ilgili tarafları, dijital alanda tüm ülkeler ve geliştiriciler için zorunlu olacak şeffaf ve adil düzenleyici sistemler oluşturmaya çağırıyor.

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu