Haber

Afet bölgelerinde AK Partili 807 belediye

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından arama kurtarma çalışmalarına destek veren AK Partili belediyeler de tüm güçleriyle sahada.

AK Parti belediyeleri 1997 iş makinesi ve 14.203 işçi ile sahada arama kurtarma faaliyetlerine katılıyor.

Depremde enkaz altında kalan vatandaşları kurtarmak için 7/24 çalışan AK Partili belediyeler, depremzedelere de destek oluyor.

AK Partili belediyeler topyekun seferberlik ilan etti

AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler koordinasyonunda AK Parti belediyeleri, depremin ilk saatlerinden itibaren ahengi sağlayarak tüm imkanlarını afet bölgesine seferber etti.

Envanterdeki tüm makineler afet bölgelerindedir.

AK Partili belediyeler, stoklarında ne kadar iş makinesi, arama kurtarma aracı, itfaiye aracı ve işçi varsa afet bölgesine gönderdi. Ayrıca piyasada belediyelere iş yapan firmaların iş makinaları da belediyelerden kiralanarak deprem bölgesine sevk edildi.

Bu kapsamda, depremin yıkıma yol açtığı 10 il ve 44 ilçede 284’ü aşkın belediye başkanı ve teknik arama kurtarma ekipleri olan 14 bin 203 işçi AFAD ile koordineli çalışıyor.

Kalan 523 AK Parti belediyesi ise temel gıda maddeleri, giyim, barınma ve ısınma başta olmak üzere ihtiyaç duyulan alanlarda lojistik destek sağlıyor.

14 bin işçi sahada

AK Partili belediyeler 1997 iş makinesi, 77 arama kurtarma aracı ve 14 bin 203 işçi ile destek veriyor.

AK Parti belediyeleri de arama kurtarma çalışmalarında ekskavatör, kepçe, yükleyici, dozer, greyder ve kamyondan oluşan toplam 1997 adet iş makinesini aktif olarak kullanıyor. Ayrıca AK Parti belediyelerine ait 77 teknik arama kurtarma aracı ile 35 itfaiye aracı da bölgede takviye ediliyor. 918 adet jeneratör ve projektör ile arama kurtarma çalışmalarına katkı sağlamaktadır.

800 kamyon yardım malzemesi

AK Parti belediyeleri, depremzedeler için 6 bin 219 çadır, 117 bin ısıtıcı, 2 milyona yakın battaniye, 240 bin 122 yatak ve uyku seti, 3 milyon 312 bin parça giysi ve 6 milyon 795 bin parça gıda, çocuk bezi ve hasta bezi, Ayrıca ekmek, su, süt, konserve ve bakliyattan oluşan 800 tır temel gıda maddesi gönderdi. İhtiyaçlar doğrultusunda gönderilecek diğer malzemeler de hazırlanıyor.

AK Parti Yerel Yönetimler Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, depremde arama kurtarma çalışmalarının kesintisiz devam ettiğini, devlet ve millet olarak ele alındıklarını belirtti.

“Deprem mağdurlarının yaralarını saracağız, yanlarında olacağız”

Devletin depremzedelerin yaralarını saracağını vurgulayan Özhaseki, şu sözleri iletti;

Daha önce Van, Elazığ ve İzmir depremlerinde depremzedeleri nasıl yalnız bırakmadık, konutlarını 1 yıl içinde nasıl yaptık, yine yapacağız. Depremzedelerimizin yaralarını saracağız, yanlarında olacağız.

mamakajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu