Haber

Buca’da 2023 Cumhurbaşkanlığı Seçimi Sonuçları Beklendi

Aylardır devam eden seçim maratonu sona erdi. Adaylar seçim çalışmalarını tamamlayıp sonuçları beklerken, vatandaşlar da seçim sonuçlarını ekranlarından takip etmeye başladı. Bucalılar da oy kullandıkları semtlerde kimin kazandığını araştırdı. Peki, Buca’da 2023 TCMB seçimini hangi parti kazandı, 1. oldu? Buca 2023 seçim sonuçları açıklandı mı? Buca Cumhur İttifakı, Millet İttifakı oy oranları, oy dağılımı nasıl? Buca seçimini kim kazandı?

CUMHURBAŞKANI SEÇİM SİSTEMİ NEDİR?

Cumhurbaşkanı adayı, seçilebilmesi için geçerli oyların salt çoğunluğunu (en az yüzde 50 + 1 oy) alması gereken iki turlu bir sistemle seçilir. Hiçbir aday salt çoğunluğu sağlayamazsa, birinci cinste en çok oyu alan iki adayın ortasından ikinci cins yapılır ve ardından salt çoğunluğu alan aday seçilir. Başkan, 5 yıllık bir görev süresi için doğrudan halk tarafından seçilir.

KİMLER BAŞKAN OLABİLİR?

Anayasa’nın 101. maddesine göre bir adayın cumhurbaşkanlığı seçimine katılabilmesi için, en son yapılan milletvekili seçimlerinde tek başına veya birlikte geçerli oyların %5’ini almış siyasi partiler veya en az 20 oy almış siyasi partilerin bir araya gelmesi gerekir. Mecliste milletvekilleri, aday gösterebilirler. Öte yandan ilçe seçim kurullarında en az 100 bin seçmenin imzasını toplayabilen kişiler de aday olabiliyor.

BUCA 2023 BAŞKANLIK SEÇİMİNİ KİM KAZANDI?

Buca seçim sonuçları YSK verilerine göre açıklanacak ve vatandaşların bilgisine sunulacak. Veriler tüm kaynaklardan takip edilirken, haber.com sayfaları seçim takibi için en güvenilir kaynaklardan biri olarak öne çıkıyor. Ayrıca güvenilir ve hızlı seçim sonuçları takibi için news.com seçim sayfasındasınız. BURAYA TIKLAYIN

esenlerajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu