Haber

Önder Erdoğan’ın ‘İsrail’ konusundaki tutumu soruldu: Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından son dakika Gazze açıklaması!

Flaş Haber…Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, bir gazetecinin Gazze’ye yönelik yardım faaliyetlerinin devam edip etmeyeceği yönündeki sorusunu yanıtladı. “Yardım faaliyetlerimiz ve Gazze’ye uçuşlarımız devam edecek. Orada önemli olan yardımın Gazze’ye ulaşması ve oradaki ortamın hazırlanması. Bildiğiniz gibi yardımların Gazze’ye ulaşmasında sıkıntı var. Ama planlar dahilinde biz de Dışişleri Bakanlığımız, Sağlık Bakanlığımız ve İçişleri Bakanlığımız ile koordineli bir şekilde çalışarak, “Yardım faaliyetleri önümüzdeki dönemde de devam edecektir.”o cevapladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN ‘İSRAİL’ KONUSUNDA DİRENİŞİ SORULDU, DİKKAT ÇEKİCİ CEVAP VERİLDİ

Bir başka gazetecinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Gazze’ye yönelik “Tüm diplomatik ve gerekirse askeri araçları devreye sokmaya devam edeceğiz” sözlerini hatırlatarak bu yönde bir plan olup olmadığını sorması üzerine Bakanlık kaynakları şunları söyledi:

Sayın Cumhurbaşkanımız gerekli açıklamaları yaparak Türkiye’nin sorumluluk almaktan asla kaçınmayacağını vurguladı. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz bugüne kadar kendisine verilen tüm görevleri başarıyla yerine getirmiştir.

Türkiye olarak ateşkes ve barışa giden kanın durdurulması için çabalarımızı sürdürüyoruz. Askeri imkan ve kabiliyetlerimiz Gazze halkına insani yardım ulaştırma konusunda da aktif.

Türkiye olarak çağrımız, İsrail’in sivillere yönelik saldırılarını derhal durdurmasıdır. Gazze’deki acil ihtiyaçların karşılanması için acilen bir insani koridor oluşturulmalıdır. İhtiyaçların girişine ve yaralıların çıkışına kısıtlama olmaksızın izin verilmelidir.

Milli Savunma Bakanlığı’nın 26 Ekim Perşembe günü basın toplantısı şöyle;

Değerli Basın Mensupları, Milli Savunma Bakanlığı Haftalık Basın Bilgilendirme Toplantısına hoş geldiniz.

Öncelikle Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlamanın büyük gururunu, heyecanını ve memnuniyetini yaşadığımız bu günlerde; Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bize Cumhuriyeti armağan eden Milli Mücadele kahramanlarımız başta olmak üzere tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve minnetle anıyor, rahmetle anıyoruz. hayatta olan gazilerimize ve aziz şehit ve gazi ailelerimize sağlık ve iyilikler.

Milli Savunma Bakanlığı olarak Cumhuriyetimizin 100. yılını birçok etkinlikle milletimizle birlikte kutluyoruz. Bu içerikte;

– Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Mehmetçiğimiz ve kahraman Mehmetçiklerimizin 100 yıllık özverili fedakarlıklarıyla çekilmiş fotoğrafları, 24-29 Ekim tarihleri ​​arasında Ankara’da Milli Kütüphane ve CEPA AVM’de, MKE İmâlat-ı Harbiye Müzesi, 27-29 Ekim tarihleri ​​arasında. Gerçekleştirdiği görevlerden kesitleri gösteren fotoğraf kabini,

– Türk Yıldızları 25 Ekim’de İzmir’de, 29 Ekim’de Antalya’da; 24-29 Ekim tarihleri ​​arasında Trabzon, Erzurum, Adana, Samsun, Sivas, Elazığ, Ankara ve İstanbul’da SOLOTÜRK gösterisi ve karşılama uçuşları,

– 23-25 ​​Ekim tarihleri ​​arasında Türk ve Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri çalışanlarının katılımıyla Bakü/Azerbaycan’da Mustafa Kemal Atatürk-2023 Tatbikatı,

– Armoni Komutanlığı tarafından 23-26 Ekim tarihleri ​​arasında Hırvatistan’da ve 27-30 Ekim tarihleri ​​arasında Kosova’da düzenlenen etkinlikler,

– 25-31 Ekim tarihleri ​​arasında Antalya’da Bulgaristan, Slovenya, Arnavutluk ve Romanya’nın katılımıyla Bölgesel Oryantiring Maçı,

– Romanya askeri gemisi “REGINA MARIA”nın 23-27 Ekim tarihleri ​​arasında Samsun’da liman ziyareti,

– Türk Asırı Mehmetçik Hatıra Ormanı Ağaç Dikme Etkinliği başta olmak üzere 81 ilde Asırlık Cumhuriyetimize yakışan pek çok faaliyet yapıldı ve yapılıyor.

– Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Cumhuriyetimizin kuruluş yılına istinaden Mehter Birliğimizin marşlar okuyacağı 29 Ekim’de Ankara’da gerçekleştirilecek yürüyüşe 1.923 işçi ile katılacak.

– 29 Ekim’de yine Boğaz’da;

100’üncü yıl dönümünde 100 geminin katılımıyla geçit töreni düzenlenecek. Başta TCG ANADOLU olmak üzere Deniz Kuvvetlerimize ait 100 geminin katılacağı ve Cumhurbaşkanımızın selamlanacağı geçit törenine Türk Yıldızları ve SOLOTÜRK’ün yanı sıra 20 savaş uçağı da eşlik edecek. Geçit töreni sırasında 101 top atışı da yapılacak. Etkinlik, Donanma tarihimizdeki en büyük geçit töreni olacak.

Değerli Basın Mensupları,

Milli Savunma Bakanlığına bağlı tüm birim ve kurumlar, devletimizin bekası, ülkemizin savunması ve güvenliği için gerekli her türlü tedbiri almaya, daha büyük, daha güçlü bir Türkiye için kendilerine verilen tüm görevleri azim ve kararlılıkla yerine getirmeye devam etmektedir. Cumhuriyetimizin 100. yılında.

TERÖRE KARŞI OPERASYON ÇALIŞMASI / SURİYE

Irak’ın kuzeyi ve Suriye dahil olmak üzere yurt içinde ve sınır ötesinde başta PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı kesintisiz ve başarılı bir şekilde yürütülen operasyonlarla;

-Geçen hafta 33 terörist etkisiz hale getirildi.

– Böylece etkisiz hale getirilen terörist sayısı bu yıl 1.715’e, 24 Temmuz 2015’ten bu yana ise 39.058’e ulaştı.

Ayrıca dün gece (25 Ekim) Irak’ın kuzeyindeki Metina, Gara, Avaşin, Hakurk ve Kandil bölgelerindeki terör hedeflerine yönelik hava operasyonu düzenlendi. Bu kapsamda teröristler tarafından kullanılan ve teröristleri sorumlu düzeyde barındırdığına inanılan mağara, barınak, barınak ve depoların da aralarında bulunduğu toplam 19 hedef başarıyla imha edildi ve çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi. Hedefler üzerindeki etkinin değerlendirilmesi devam etmektedir.

Öte yandan, yıl içinde Suriye’deki operasyon sahalarımızda oluşturulan güvenlik ve huzur ortamını bozmaya yönelik 417 taciz ve saldırı girişimine gerekli yanıt verilmiş, 26’sı son haftada olmak üzere 1.298 terörist etkisiz hale getirilmiştir.

Terör yuvalarını gerektiği zaman ve yerde yok etme irademiz ve kararlılığımız; Artan nüfuz ve ağır baskılarla devam edecek ve eli kanlı teröristler bu coğrafyadan silininceye kadar amansızca devam edecek.

SINIR GÜVENLİĞİ

Cumhuriyet tarihimizin en ağır ve aktif tedbirleriyle korunan sınırlarımızda;

– Geçtiğimiz hafta yasa dışı geçiş yapmaya çalışan 550 kişi yakalandı. Bu kişilerden 7’si FETÖ terör örgütüne üye. 3.339 kişinin sınırı geçmesi engellendi.

– Böylece yıl içinde yasa dışı yollardan sınırlarımızı geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 10.413’e yükseldi. 389’u FETÖ’cü olmak üzere toplam 555 terör örgütü mensubu kolluk kuvvetlerine teslim edildi. Sınırı geçmesi engellenen kişi sayısı ise 179 bin 677 oldu. Bunlara ek olarak;

– Geçtiğimiz hafta yapılan operasyonlarda 193 bin uyuşturucu hap ve 9 her türlü silah ele geçirildi.

– 1 Ocak’tan bu yana gerçekleştirilen operasyonlarda 4 bin 900 kilogram uyuşturucu, 194 bin 550 çeşitli uyuşturucu hap ve 34 silah ele geçirildi.

FETÖ’YLE MÜCADELE

Yeni bilgi, belge ve veriler ışığında hassasiyetle devam eden FETÖ ile mücadelemiz kararlılıkla devam ediyor.

BÖLGESEL VE ​​KÜRESEL BARIŞ VE İSTİKRAR / İKİLİ İLİŞKİLERE KATKILAR

Değerli Basın Mensupları,

Türk Silahlı Kuvvetlerimiz; Terörle mücadele ve sınır güvenliğiyle mavi ve gök vatanımızda hak ve menfaatlerimizi korumanın yanı sıra, birçok coğrafyada bölgesel ve küresel barış ve istikrara da katkı sağlamaya devam ediyor.

Sayın Bakanım; 19 Ekim’de İran Genelkurmay Başkanı ile ikili ve bölgesel savunma ve güvenlik konularına ilişkin telefon görüşmesi yaptı; 24 Ekim’de kardeş Azerbaycan’a, 25 Ekim’de ise Sırbistan’a resmi ziyaretlerde bulundu.

Sayın Bakanımız, Azerbaycan ziyareti sırasında “Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı” ve “Haydar ALİYEV’in Doğumunun 100. Yılı” münasebetiyle düzenlenen Mustafa Kemal Atatürk-2023 Tatbikatını takip ederek, Cumhurbaşkanları ve Cumhurbaşkanları ile kapsamlı toplantıya katıldı. Her iki ziyarette de Savunma Bakanları vardı. yararlı ve verimli toplantılar gerçekleştirdik.

EĞİTİM-TATBİKAT FAALİYETLERİ / ULUSLARARASI GÖREVLER

Türk Silahlı Kuvvetlerimiz mevcut tüm harekât ve görevleriyle eş zamanlı olarak eğitim ve tatbikat faaliyetlerine de devam etmektedir.

Bu içerikte;

– Erciyes Airborne-2023 2-20 Ekim tarihleri ​​arasında,

– 6-25 Ekim tarihleri ​​arasında İndus Kalkanı,

– 9-20 Ekim tarihleri ​​arasında Deniz Güvenliği,

– BREEZE-2023 tatbikatları 13-22 Ekim tarihleri ​​arasında gerçekleştirildi.

Ayrıca “Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı” ve “Haydar ALİYEV’in 100. Doğum Yılı” münasebetiyle 2023 yılı için iki özel tatbikat planlandı. Bunlardan ilki 19 Nisan – 10 Mayıs tarihleri ​​arasında Haydar Aliyev adıyla ülkemizde, ikincisi ise Mustafa Kemal Atatürk adıyla 16 – 25 Ekim tarihleri ​​arasında Azerbaycan’da başarıyla gerçekleştirildi.

– 13-27 Ekim tarihleri ​​arasında;

Okyanus Gökyüzü-2023,

Sabit Öğlen,

– 16-27 Ekim tarihleri ​​arasında Çok Uluslu Mayın Savaşı,

– Dynamic Mariner/MARE APERTO II tatbikatları 23 Ekim – 6 Kasım tarihleri ​​arasında gerçekleştirilmektedir.

– KKTC’de 23-27 Ekim tarihleri ​​arasında düzenlenen Şehit Teğmen Caner Gönyeli tatbikatına kara, deniz ve hava unsurlarımız katılıyor.

– Predator Falcon-5 tatbikatının 30 Ekim-10 Kasım tarihleri ​​arasında Katar’da yapılması planlanıyor.

Tekrar,

– NATO Garanti Tedbirleri kapsamında Hava İkaz Kontrol uçağımız 20 ve 25 Ekim tarihlerinde Romanya havalimanında görev icra etmiştir,

– Bugün (26 Ekim) NATO Müttefik Hava Komutanlığının Geliştirilmiş Tetikte Faaliyetleri koordinasyonunda yürütülen “Esnek Caydırıcılık Seçenekleri” kapsamında Romanya’da yürütülen “Yüksek Değerli Hava Bileşeninin Korunması” faaliyetine katılıyoruz.

– Öte yandan NATO’nun Geliştirilmiş Tetikte Faaliyetleri kapsamında 30 Ekim – 10 Kasım tarihleri ​​arasında gerçekleştirilecek NATO Neptün Saldırısı faaliyetine katılacağız.

– 22-24 Ekim tarihleri ​​arasında İtalyan Donanması “ITS MARGOTTINI” tarafından Mersin’e liman ziyareti gerçekleştirildi. Bunlara ek olarak;

– 21-22 Ekim tarihlerinde Mersin’de düzenlenen Avrupa Olimpiyat Mesafe Triatlon Türkiye Şampiyonası’nı birincilikle tamamlayarak Türkiye Triatlon Etap Şampiyonası’nın ardından 2023 Türkiye Şampiyonu olan Türk Silahlı Kuvvetleri Triatlon Takımımızı ve kazanan sporcularımızı bir kez daha tebrik ediyoruz.

DOĞAL AFETLER İLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR / İNSANİ YARDIM ÇALIŞMALARI

Başta deprem bölgelerinde hayatın normalleşmesine yönelik olmak üzere orman yangınları ve diğer afetlerle mücadele çalışmalarına, yurt içi ve yurt dışında ilgili bakanlık ve kurumlarla tam uyum içerisinde insani yardım faaliyetlerine destek verilmektedir.

Bu kapsamda Cumhurbaşkanımızın direktifleri doğrultusunda Gazze’ye hazırlanan insani yardım malzemelerini göndermeye devam ediyoruz. Son olarak 23, 24 ve 25 Ekim tarihlerinde 5 adet A400M ve 1 adet C-130 uçağıyla Mısır’a yardım malzemeleri ulaştırıldı. Böylece bugüne kadar 9 uçakla bölgeye toplam 213 ton gıda, battaniye ve tıbbi yardım malzemesi ulaştırıldı.

Bu vesileyle, İsrail ile Filistin arasındaki çatışmaların ve Gazze’de sivillere yönelik saldırıların derhal durdurulması ve insani ateşkesin derhal ilan edilmesi gerektiğini vurguluyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemiz insani yardım konusunda üzerine düşeni yapmaya ve kalıcı çözüm için gerekli girişimlerde bulunmaya devam ediyor.

Sonuç olarak, başta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere Bakanlığımızın tüm birim ve kurumları;

– Cumhuriyetimizin 100. yılında,

– Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ve “Türkiye Yüzyılı”nın hedefleri doğrultusunda,

– Bugüne kadar olduğu gibi bugün de terörle mücadeleden sınır güvenliğine, uluslararası misyonlardan insani yardım faaliyetlerine kadar geniş bir yelpazede kendisine verilen tüm görevleri başarıyla yerine getirecek ve destek kaynağı olmaya devam edecektir. asil milletimizin gururu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu