Haber

Naci Görür: İstanbul büyük tehlike altında

Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu’nun YouTube hesabına konuştu. Büyük İstanbul depremiyle ilgili açıklamalarda bulunan Naci Görür, korkutan açıklamalarda bulundu. Görür, “İstanbul’da olabilecek bir felaket, 11 şehrin çok daha fazlası olur. Birikecek 100 milyon deprem enkazıyla bunu kurtaramazsınız.” söz konusu.

NACI GÖRÜR’DEN KORKUNÇ AÇIKLAMA

Beyin sarsıntısı uzmanı Prof., İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun YouTube kanalına katıldı. Dr. Naci Görür dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Naci Görür, beyin sarsıntısında mikrobölgeleme çalışmalarının önemine dikkat çekti. Toplumun deprem bilincinin yüksek olması gerektiğini belirten Görür, afet kültürünün olması gerektiğini söyledi. İmamoğlu, deprem bilincini artırma çalışmaları kapsamında 200 bin kişiye ulaşıldığını belirtti.

BÜYÜK İSTANBUL SARSILMASI UYARISI

Naci Görür, İstanbul depremine hazırlanırken altyapının önemine de değindi. Altyapıların şehrin can damarı olduğunu söyleyen Görür, deprem olmadan hassas ulaşım altyapılarının depreme dayanıklı hale getirilmesi gerektiğini belirtti. Pek çok siyasetçinin İstanbul’u depreme hazırlayalım derken yapı stoğundan bahsettiğini belirten Görür, “Bina stoğu her şey değildir.” Yapı stoğu çalışmaları kapsamında taranan 35 bin binanın yarısının riskli, yarısının ise çok riskli olduğunu belirten İmamoğlu, yenileme projeleri için 34 bin başvuru yapıldığını söyledi.

KANAL İSTANBUL PROJESİ

İstanbul’un büyük bir tehdit altında olduğunu belirten Görür, “İstanbul’da olabilecek bir felaket 11 şehirden çok daha fazlası olur. Birikecek 100 milyon deprem enkazıyla bunu kurtaramazsınız.” söz konusu. Kanal İstanbul projesiyle ilgili konuşan Görür, “Kanal İstanbul gibi deniz kenarına yaparsak, Marmara Bölgesi’nde yaşamı sağlıksız hale getirir, yaşamı bitirir.”

“TÜRKİYE DİZ ÜZERİNDE ÇALIŞIYOR”

Deprem uzmanı Görür, “İstanbul, Türkiye’nin GSMH’sının yüzde 60’ını içeriyor. Bütün yumurtalarımızı aynı sepete koyduk. Marmara Bölgesi Türkiye’nin can damarıdır, ekonomiyi de burada topladık. Eğer İstanbul’da İstanbul bu duruma gelirse, Türkiye dizlerinin üstüne çökecek.” “Çöküyor. Gerçek hayatta kalma sorunu bu.” söz konusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu