Haber

Moldova Dışişleri Bakanı Popescu istifa etti

Moldova Dışişleri Bakanı Nicu Popescu, ülkeyi Avrupa Birliği (AB) yoluna sokma hedefine ulaştığını söyleyerek görevinden istifa ettiğini duyurdu. Basına konuşan Popescu, “Moldova’nın Avrupa Birliği’ne entegrasyonu konusunda Başkan Maia Sandu’nun belirlediği tüm yükümlülükleri yerine getirdim.” dedi.

Reuters haber ajansının haberine göre, dışişleri bakanının istifasını değerlendiren analistler, 2021 yılından bu yana dışişleri bakanı olarak görev yapan Popescu’nun Fransa’da yaşayan ailesiyle daha fazla vakit geçirmek için görevinden ayrıldığını söyledi.

MOLDOVA AB ÜYELİĞİ YOLUNDA

Bakanın istifası, ülkenin Transdinyester bölgesindeki Rusya yanlısı ayrılıkçıların yeni yılda yeni ihracat ve ithalat vergilerinin getirilmesi üzerine ‘askeri hazırlıklar’ çağrısında bulunduğu bir döneme denk geldi. Söz konusu ayrılıkçıların ülkenin Avrupa Birliği’ne girmesine karşı olduğu söylenirken, AB de Moldova ve Ukrayna ile üyelik müzakerelerinin başlatılmasına karar verdi. Başkan Sandu, Kişinev yönetiminin AB üyeliği yolunda Transdinyester olmadan da devam edebileceğine dikkat çekti.

Aynı zamanda yazar olan Nicu Popescu, Haziran-Kasım 2019 tarihleri ​​arasında Sandu kabinesinde Dışişleri ve Avrupa Entegrasyonu Bakanı olarak da görev yaptı. (DIŞ HABER)

haberarhavi.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu