Haber

Meteoroloji Uzmanından Uyarılar: ‘Klimasız Yaşayamazsınız’

Meteorolog ve hava durumu sunucusu Laura Tobin, dünyada artan sıcaklıklarla ‘klima olmadan yaşanmaz hale gelen’ ilk bölgeyi duyurdu.

Günlük haber programı Günaydın Britanya’nın meteoroloji uzmanı ve hava durumu sunucusu Laura Tobin, çarşamba sabahı yayınlanan programında çarpıcı bir bilgiyi izleyicilerle paylaştı.

ABD’nin Arizona eyaletine bağlı Phoenix şehrinin artık tamamen klimasız yaşanmaz hale geldiğini iddia eden Tobin, ekran başındakileri endişelendirdi.

İklim uzmanı, şu anda 19 gün boyunca 43 dereceden fazla sıcaklıklara maruz kalan rekor kıran Phoenix şehrine dikkat çekti.

Şehrin zorlu koşulları hakkında cesur bir tartışma yapan Tobin, “Klima olmadan yaşanmaz hale gelen dünyadaki ilk şehirlerden biri” dedi. Bazı izleyiciler dünyanın dört bir yanındaki aşırı sıcaklardan endişelerini dile getirirken, diğerleri ünlü meteoroloğu “korku tacirliği yapmakla” suçladı.

Ancak yüksek sıcaklıklarla ilgili açıklama yapan Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Kuzey Yarımküre’deki birçok ülkenin El Nino’nun etkisi ve iklim değişikliği nedeniyle çok sıcak sıcaklıklar yaşadığına da dikkat çekti.

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhonam Ghebreyesu yaptığı açıklamada, “Bu yaz kaydedilen en yüksek sıcaklığı gördük. Aşırı sıcak, sonuçlarıyla en az başa çıkabilen yaşlılara, bebeklere, çocuklara, yoksullara ve evsizlere en fazla zararı verirken, sağlık sistemleri üzerindeki baskıyı da artırıyor. Aşırı sıcağa maruz kalmanın sağlık üzerinde geniş kapsamlı etkileri vardır. Bu, önceden var olan hastalıkların nüksetmesine, ölüm ve sakatlığa neden olabilir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu