Ekonomi

Kremlin: Tahıl Anlaşmasını Rusya’nın güvenlik garantisi olmadan sürdürmek riskli

Kremlin Sözcüsü Dmitry PeskovRusya olmadan ve güvenlik garantileri olmadan Tahıl Koridoru Anlaşmasını sürdürmenin riskli olacağını söyledi.

Rusya’nın Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması’ndan çekilmesinin ardından Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky‘nin anlaşmayı sürdürme teklifine Kremlin yanıt verdi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov yaptığı açıklamada, tahıl koridorunun savaş bölgesine yakın olduğunu belirterek, Rusya’nın güvenlik garantileri olmadan sevkiyata devam etmenin kesinlikle risk oluşturacağını söyledi.

Peskov, “Dolayısıyla Rusya’sız herhangi bir şey resmiyet kazanırsa bu risklerin alınması gerekir. Bu bakımdan hangi ülkenin bu riskleri ne ölçüde almaya hazır olduğunu söyleyemeyiz.”söz konusu.

Peskov ayrıca, tahıl koridorunun Kiev rejimi tarafından askeri amaçlarla kullanıldığının açık bir gerçek olduğunu ve bunun kimse için sır olmadığını, bunun unutulmaması gereken çok değerli bir nokta olduğunu ifade etti.

Moskova’nın yükümlülüklerini yerine getirdiğini ve anlaşmanın Rusya tarafının hiçbir zaman uygulanmamasına rağmen birkaç kez anlaşmayı uzattığını hatırlatan Peskov, Avrupa ülkelerinin yükümlülüklerini yerine getirmemesini “vicdansızlık” olarak nitelendirdi.

Rusya, Rusya ile dün süresi dolan Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması’nın bazı bölümlerinin yerine getirilmediği gerekçesiyle anlaşmayı uzatmayacağını açıkladı. Ukrayna Devlet Lideri Zelensky yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Forex Haber Merkezi

aglasunhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu