Haber

Kocaeli Büyükşehir’den 7 bin çiftçiye 25 milyon değerinde 2 bin ton gübre

Büyükşehir, meyvecilikle uğraşan 7 bin çiftçiye yüzde 50 hibe ile 2 bin ton gübre dağıtarak tarım ve hayvancılığa 25 milyon TL takviye sağlayacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, tarımsal üretimin kesintisiz devam etmesi hedefiyle bu yıl “2023 Tarımsal Gübre Destekleme Projesi” kapsamında.

Meyvecilikle uğraşan 7 bin çiftçiye yüzde 50 hibe ile 2 bin ton organomineral gübre takviyesi veriyor. Türkiye’ye örnek teşkil eden projelerle çiftçilere her türlü katkıyı sunan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, tarımsal kalkınma ve çiftçilerin gelir düzeyinin artırılması için verdiği desteklerle üreticilerin yüzünü güldürmeye devam ediyor. Kocaeli’de bir karış ekilmemiş arazi yok. Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Proje (TABİP), mazot, gübre, meyve fidanı, arıcılık ekipmanları, yem bitkisi tohumları, modern sera çatısı ve sera naylonu gibi birçok projeyle üreticilerin yanında olan Büyükşehir, bu yıl da gübre eklemeye devam ediyor.

80 BİN TARIM YERİ DESTEKLENİYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yaklaşık 25 milyon lira değerindeki yüzde 50 hibeli 2 bin tonluk tarımsal gübre (organomineral gübre) takviyesinden bu yıl 7 bin meyve üreticisi çiftçi yararlanacak. Kocaeli’nin değerli kırsal kalkınma atılımlarından biri olan Muhtarlık İşleri Başkanlığı Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen proje doğrultusunda fındık, ceviz, kiraz, armut başta olmak üzere meyve yetiştiricileri için gübre üssü, ayva ve bu yıl il genelinde 80 bin dekar tarım arazisi ekildi. desteklenecektir.

BAŞVURU ŞARTLARI

Yüzde 50 hibeli gübre matrahından yararlanmak isteyen üreticiler, 2023 Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) belgeleri ile meyve bahçesi alanlarına göre belirlenen yerlere başvurabilecek. Kandıra ilçesindeki çiftçiler Kandıra Belediyesi Yeni Hizmet Binasına, diğer ilçelerdeki üreticiler ise Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Muhtarlığının yeni hizmet binasında (Valilik yanı) Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğüne başvurabilecek. Ofis, REAL AVM otoparkı) 17 Mart Cuma günü mesai bitimine kadar.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

haberpiraziz.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu