Haber

Ramazan Paylaşmaktır

İhtiyaç sahiplerine ve depremzedelere yardımlarını aralıksız sürdüren İBB, ramazan ayında da yaklaşık 400 bin haneye yardımda bulunacak.

İstanbul’da 160 bin haneye nakit, 150 bin aileye gıda kolisi, şehit ve gazi yakınları ile 53 bin engelli aileye toplam 12,5 milyon TL’lik market kartı dağıtılacak. Ramazan ayının ilk gününden itibaren İstanbul’un farklı noktalarında her gün 17 bin kişiye iftar dağıtıldı ve Ramazan boyunca devam edecek.

Otogardaki Kesintisiz Barınma Merkezi’nde kalan evsizlere iftar ve sahur yemekleri de veriliyor. Ayrıca afet bölgesine gıda ve hijyen kolisi göndermek isteyenler Askıda Fatura uygulamasını kullanabilir. Yardım göndermek isteyenler https://askidafatura.ibb.gov.tr/ adresinden desteklerini yapabilirler.

On bir ayın padişahını iftarlar, sahurlar ve kültürel etkinliklerle karşılayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yıl boyu süren sosyal yardımlarını ramazan ayında artırarak sürdürüyor.

Bu içerikte; İstanbul’da yaşayan ve ihtiyacı tespit edilen ek ihtiyaç sahibi ailelere ve afet bölgelerinden gıda ihtiyacı tespit edilen İstanbul’a gelen hanelere toplam 150 bin gıda kolisi ulaştırılmaya başlandı. Un, yağ, pirinç, bulgur, nohut, mercimek, makarna, salça, çay, şeker, zeytin ve tuzdan oluşan 381 liralık temel gıda kolilerinin dağıtımı hızla devam ediyor.

Yine İstanbul’daki ihtiyaç sahiplerine ve afet bölgelerinden İstanbul’a gelen 160 bin kişiye 500 TL nakit takviyesi yapılıyor.

Ramazan ayı boyunca şehit yakınları, gaziler, engelliler, bekar anne babalar ve ihtiyacı tespit edilen 53 bin farklı haneye toplam 12 milyon 550 TL’lik market kart desteği verilecek.

İBB, Ramazan ayı boyunca İstanbul meydanlarından 17 bin kişiye iftar, 7 bin 600 kişiye sahur dağıttı; Ayrıca İstanbul Büyükşehir Otogarı’ndaki Kesintili Konaklama Merkezi’nde evsiz bireylere günlük iftar ve sahur yemekleri sunmaktadır.

DEPREM MAĞDURLARINA BU KEZ FATURA BEKLİYOR

İBB; 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremin yaralarını sarmak için kurtulanlarla hayırseverler arasında köprü oluyor. Gıda ve hijyen kolilerinin ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılacağı kampanya, hayırseverlerden yoğun ilgi görüyor.

Dayanışmaya ortak olan hayırseverlerin aldığı Besin Takviyesi Paketi 2 bin 331 liraya, ödenen toplam tutar ise 1 milyon 291 bin 886 liraya ulaştı. Hijyen Takviye Paketi alanların sayısı 1.257’ye, toplam büyüklük ise 606 bin 703 liraya ulaştı.

Depremzedelere destek olmak isteyen hayırsever vatandaşlar https://askidafatura.ibb.gov.tr/ linkinden veya 153’ü arayarak teslim etmek istediğiniz paketi ve marketi seçiyor. Elindeki paketin içeriğini inceleyebilir. seçer ve afetzedelere dilediği kadar katkıda bulunur.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

konakhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu