Ekonomi

Kılıçdaroğlu: En düşük memur maaşı 21 bin 265 lira olacak

CHP lideri Kılıçdaroğlu dün sosyal medya hesabından bir görsel daha paylaştı. Kılıçdaroğlu “Kamu. Memurları.” Başlığıyla paylaştığı görselde görevlilere seslendi. Kılıçdaroğlu, “Polisin çalışma saatleri günde 12-13 saat, ayda 240-250 saat” dedi ve “Polis intiharlarının sebeplerinden biri de bu” ifadelerini kullandı.

“Sözleşmeli öğretmen, ücretli öğretmen, takım hocası gibi ayrımları ortadan kaldıracağız” sözlerini yineleyen Kılıçdaroğlu, tüm öğretmenlerin kadrolu olacağı sözünü de yineledi.

“Asgari fiyatı iki katına çıkaracağım”

Kılıçdaroğlu, “En düşük memur maaşını asgari ücretin iki buçuk katına çıkaracağım” diyerek, “Kısa, net bir görüntü daha. Memurlar perişan oldu. Açıkça söylemek gerekirse perişan oldular. evler harap borca ​​sürüklenmiş bu haksızlığa dayanamam ben rakam adamıyım rakama bakarım karar veririm 2012 de en düşük memur maaşı asgari ücretin 2.5 katıydı şu an bu oran 1.4’e düştü.Bu yüzden iktidara gelir gelmez en düşük memur maaşını asgari fiyatın 2.5 katına çıkaracağım.Yani bugünkü fiyatlarla dersem en düşük memur maaşı 0,500 seviyesinde olacak. net 21 bin 265 lira.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu