Haber

Kanıtlar ortaya çıktıkça Avustralyalı kadın çocukların ölümünden suçlu bulunmadı

Avustralya’da 4 çocuğunu öldürmek suçundan 20 yıl hapis yatan anne, çocuklarının katili olmadığına dair yeni bulgularla serbest bırakıldı.

ÇOCUKLARIN DOĞAL OLARAK ÖLDÜkleri ortaya çıktı

Yeni Güney Galler (NSW) Başsavcısı Michael Daley, 55 yaşındaki anne Kathleen Folbigg’in, 2022 yılının Mayıs ayında başlayan ve bir yıl süren soruşturmanın, çocukların doğal yollardan ölmüş olabileceğine dair yeni deliller ortaya çıkarmasının ardından affedildiğini belirtti.

“KESİNLİKLE GÖRÜŞÜMÜZ VAR”

Yeni kanıtların Folbigg’in suçluluğu hakkında “makul şüpheler” uyandırdığına dikkat çeken Daley, iddia hakkında “kesin bir görüşe” ulaştığını söyledi. Daley, NWS Valisi Margaret Beazley ile görüştüğünü ve Valinin Folbigg’in hukuka aykırı olarak serbest bırakılması için bir af imzaladığını söyledi.

10 YILDA 4 ÇOCUK YAŞANDI

Çocuğunun doğal sebeplerden öldüğüne dair “önemli pozitif kanıt” bulunduğunu belirten bir dilekçenin ardından soruşturma yeniden başlatıldı. Bu dilekçe bilim adamları ve doktorlar tarafından imzalandı. Çocuklar 19 gün ile 19 ay arasında farklı bir on yıl daha vefat etti. Caleb 1989’da doğdu ve 19 gün sonra öldü; İkinci çocuğu Patrick, 1991 yılında sekiz aylıkken öldü; Sarah 1993 yılında 10 aylıkken öldü; ve Laura 1999’da 19 aylıkken öldü.

ÇOCUKLARIN ÖLÜMÜNÜN TESADÜF OLMADIĞINI SÖYLEDİ

Davanın duruşmasında savcılar, çocukların ölümlerindeki benzerliklerin tesadüf olma ihtimalinin düşük olduğunu belirtti. Ayrıca çocukların öldüğü sırada evde bulunan veya uyanık olan tek kişinin Folbigg olduğunu ve cinayetleri itiraf etmek için günlük tuttuğunu da itiraf etti.

“HAYAT OLDUĞU İÇİN GÜNLÜK TUTUYOR”

Ancak 2018’de, Sarah ve Lara’nın CALM2’nin nadir bir genetik varyasyonunu taşıdığı ortaya çıkınca ilk soruşturma başlatıldı. Folbigg’in eski karısı, günlük tutmanın kabahat kabulü olarak görülmesi gerektiğini savundu. Ancak Folbigg’in avukatı, Folbigg’in günlük yazarken majör depresif bozukluk ve ağrı çektiğini, bu nedenle günlüğünün bu yorumunun güvenilmez olacağını belirtti.

umraniye-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu