Haber

Konya Büyükşehir Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

Konya Büyükşehir Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında; Eğitim, kültür, gezi, spor ve mesleki eğitim faaliyetlerinin yürütülmesine ilişkin işbirliği protokolü imzalandı. Törende konuşan Konya Valisi Vahdettin Özkan, protokolün önemine dikkat çekerek, yapılacak en iyi şeyin eğitime yatırım yapmak olduğunu söyledi. Vali Özkan, “Konya Büyükşehir Belediye Başkanımıza eğitime yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ediyorum.” Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Belediyesi olarak her yaştan insana hizmet sunma konusunda Milli Eğitim Bakanlığı ile anaokulundan 12. sınıfın sonuna kadar birçok alanda iş birliği yaptıklarını belirterek, “Yaptığımız protokol İmzalanan bu belge bundan sonra yapacağımız çalışmalar için yeni bir başlangıç ​​olacak. İnşallah öğrencilerimize, çocuklarımıza yönelik projeler üretmeye devam edeceğiz. “Konya halkına, gençlerimize, kadınlarımıza hayırlı olsun” dedi. İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, eğitime katkılarından dolayı Önder Altay ve ilçe belediyelerine teşekkür etti.

Konya Büyükşehir Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında eğitim, kültür, gezi, spor ve mesleki eğitim faaliyetlerine yönelik iş birliği protokolü imzalandı.

Konya Valiliği’nde düzenlenen imza töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Konya Belediyesi’nin yıllardır eğitime verdiği desteğin herkes tarafından bilindiğini belirterek, “Bugün birçok alanda; Spor, kültür ve akademik alanlarda protokollere imza atıyoruz. Çalışmalarımızı güncelliyoruz. Bize olan tüm katkılarından dolayı Konya Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ilçe belediyelerimize teşekkür ediyorum. Protokolümüzün hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“KONYA TÜM TÜRKİYE İÇİN ÖRNEK ÇALIŞMALAR YAPIYOR”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Model Belediyecilik dedikleri şeyin her yaştan insanın her türlü hizmetten faydalanması olduğunu söyledi. Merkezi yönetim-yerel yönetim iş birliği konusunda Konya’nın tüm Türkiye’ye örnek çalışmalar yaptığına dikkat çeken Önder Altay, “Bu anlamda başta Valimiz olmak üzere tüm il müdürlerimize ve özellikle teşekkür ediyorum. İl Milli Eğitim Müdürümüz. Valiliğimizin koordinasyonunda son derece uyumlu bir çalışma yürütüyoruz” dedi.

ANAOKULUNDAN 12. SINIFA KADAR BİRÇOK PROJE YAPILIYOR

Büyükşehir Belediyesi olarak, anaokulundan başlayarak her yaştan insana hizmet vermek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı ile iş birliği yaptıklarını kaydeden Başkan Altay, şöyle devam etti: “Birinci sınıf öğrencilerinin alınmasından başlayarak birçok alanda çalışmalar yürütüyoruz. 12. sınıfın sonuna kadar itfaiyeye götürülerek yangın konusunda bilinçlendirilmesi. 3.sınıf öğrencilerimize yüzmeyi öğreterek, illerdeki 7.sınıf öğrencilerimizin tamamını Konya merkezine getirerek, ayrıca merkez dışında ilçelerde yaptırdığımız spor okulları Bilgehanelerimiz, Lisemizle önemli çalışmalara imza atıyoruz. Medeniyet Akademileri ve KOMEK’ler olup tüm sertifikaları Milli Eğitim Bakanlığı onaylıdır. Ayrıca bakanlığımız bize önemli öğretmen desteği veriyor. Ayrıca 11.sınıf öğrencilerimizin ‘Atalarının İzinde Atabey Gençliği’ kapsamında Konya’dan İstanbul’a seyahatleri, 12.sınıf öğrencilerimizin Konya genelinde deneme sınavları, dijital eğitim takviyelerimiz ve eğitim desteklerimiz bulunmaktadır. Yani anaokulundan 12. sınıfın sonuna kadar her yaş grubunda birlikte çalışıyoruz.”

“ÖĞRENCİLERİMİZ VE ÇOCUKLARIMIZLA İLGİLİ PROJELER ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Konya Model Belediyecilik modelinin bu noktada tüm Türkiye’ye örnek olduğunun altını çizen Önder Altay, “Bize bu imkanı sağladığı için Sayın Valimize teşekkür ediyorum. İnşallah öğrencilerimize, çocuklarımıza yönelik projeler üretmeye devam edeceğiz. Konya’nın 31 ilçesinin tamamında, Konya’nın bu geniş coğrafyasında, KOMEK’lerimizde sadece öğrencilerimizin ve gençlerimizin değil, özellikle kadın kardeşlerimizin faydalandığı çalışmalar yürütüyoruz. İnşallah imzaladığımız protokol bundan sonra yapacağımız çalışmalar için yeni bir başlangıç ​​olacak. “Konya halkına, gençlerimize, kadınlarımıza hayırlı olsun” dedi.

VALİ ÖZKAN EĞİTİMİN DEĞERİNİ VURGULADI

Konya Valisi Vahdettin Özkan ise protokolün önemine dikkat çekerek, en güzelinin eğitime yatırım yapmak olduğunu vurguladı. Vali Özkan, Konya’da çok güzel işleyen ve gelecekte de gelişecek bir işi hep birlikte onayladıklarını belirterek, “En iyi iş eğitimdir. Çocuklarımızın geleceğe inançla bakabilmelerini ve doğru bir şekilde yetişmelerini sağlamak her ebeveynin ve tüm insanlığın birinci görevi ve talebidir. Bu görevi ve talebi gerçekleştirmek için işbirliği yapmak çok değerlidir. Alanı ne olursa olsun her işin özü eğitimdir. Eğitim çalışmaları; Sadece kamu otoriteleri ve yerel yönetimlerin değil, her insanın öncelikli olarak ele alması gereken bir konudur. Eğitimin her parçayı, her zamanı, her alanı kapsaması ihtiyacı; Kalkınma planlarında ve ulusal düzeydeki stratejik belgelerde ‘Hayat Boyu Eğitim’ olarak geçmektedir. “Fırsatlar ve yetenekler bir araya getirilerek eğitim hizmetlerinin iyileştirilmesi uzun süredir Konya’da bir öncelik olmuştur” dedi.

Konya’nın tarihi birikimini, mirasını ve kültürünü taşıyacak öğretmenlerin önemine vurgu yapan Vali Özkan, “En değerlisi, Konyalı hemşerilerimizin teveccühünü almış ve seçilmiş belediyelerimiz eğitim hizmetleri alanında en nitelikli rolü üstlenmişlerdir. . “Bugünkü protokolün konusu temel olarak ‘Hayat Boyu Eğitim’ bilinciyle herkesin fırsat ve yeteneklerini eğitime dahil etmektir” dedi.

VALİ ÖZKAN, EĞİTİM KATKILARINDAN DOLAYI ÖNDER ALTAY’A TEŞEKKÜR EDİYOR

Vali Özkan, eğitime katkılarından dolayı Önder Altay ve ekibine teşekkür ederek konuşmasına devam etti ve şöyle konuştu: “Belediyelerimizin eğitime verdiği destek, Konya’da da güzel bir örnek teşkil ediyor. Belediyelerimiz eğitim hizmetlerine etkin ve nitelikli katkı yapma kabiliyetine sahiptir. Bugünkü protokolde Milli Eğitim Bakanlığı’nın stratejik hedefleri doğrultusunda sosyal, mesleki, kültürel ve eğitimsel açıdan herkese hitap edecek kurslar yer alıyor. Bu kurslardan bugüne kadar 250 binin üzerinde vatandaş ve öğrenci faydalandı. “Bu konuda belediyemiz, ilgili birimlerin uzmanlığı sayesinde sadece mali açıdan değil, insan kaynağı ve bilgi teknolojileri açısından da büyük katkılar sağlıyor” dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında gerçekleşen konuşmaların ardından; Eğitim, kültür, gezi, spor ve mesleki eğitim faaliyetlerinin yürütülmesine ilişkin işbirliği protokolü imzalandı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu