Haber

İzmit Belediyesi, TEMA Vakfı Kurucuları Hayrettin Karaca ve Ali Nihat Gökyiğit için anma programı düzenledi.

İzmit Belediyesi, TEMA Vakfı Kurucuları Hayrettin Karaca ve Ali Nihat Gökyiğit’i ölüm yıl dönümlerinde andı.

Çevre dostu İzmit Belediyesi, Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Tabiat Varlıklarını Koruma Vakfı’nın (TEMA) Kurucuları Hayrettin Karaca ve Ali Nihat Gökyiğit için anma programı düzenledi.

Türkiye’nin “Toprak Dedesi” Hayrettin Karaca vefatının 4’üncü yılında, “Yaprak Dedesi” Ali Nihat Gökyiğit ise vefatının 1’inci yılında Çayırköy İlçesi Ekolojik Yaşam Bahçesi’nde anıldı. TEMA Vakfı Kocaeli Temsilciliği ile birlikte düzenlenen anma programına İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Ünal Özmural, TEMA Vakfı Kocaeli Temsilcisi Nermin Tol, TEMA Vakfı İzmit İlçe Müdürü Nuran Taşdemir ve çok sayıda doğasever katıldı.

HEDİYE SUNUMLARI

Program kapsamında Merve Işık ve Defne Doğan şiir okumak üzere sahneye çıktı. Daha sonra TEMA Vakfı Kocaeli Temsilcisi Nermin Tol, TEMA Vakfı İzmit Bölge Müdürü Nuran Taşdemir, Başkan Yardımcısı Ünal Özmural’a plaket takdim etti. Özmural da çifte çiçek takdim etti. Programa katılan miniklere çam fidelerinin yanı sıra ikramlar ve çeşitli hediyelerin bulunduğu çantalar hediye edildi.

“ÇOK BAŞARILI İŞ İNSANLARI”

İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Ünal Özmural, anma etkinliğinde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Bugün burada andığımız Hayrettin Karaca ve Ali Nihat Gökyiğit çok başarılı iş adamlarıydı. İşlerinde başarılı insanlardı. Her ikisi de 97 yaşında vefat etti. Birbirlerini bu kadar gönülden seven bu insanlar bir araya geldiler. İlerleyen yaşlarına rağmen temelleri attık. Biz de o temellerin üzerine inşa ediyoruz.” Binalar yapmaya çalışıyoruz.

Sizler yaprak dedenin ve toprak dedenin torunlarısınız. Biri ‘Türkiye çöl olmamalı’ dedi, diğeri ‘Doğayı üzmeyelim, izleyelim’ dedi. Burada doğayı izleyebileceğiniz ortamlar hazırladık. Burası bir yaşam alanı. “Bu alana Hayrettin dedemizin adını vererek düzenledik.”

“TEMA BİR HALK HAREKETİDİR”

TEMA Vakfı Kocaeli İl Temsilcisi Nermin Tol, “Bugün Hayrettin Dede ve Ali Nihat Dede’nin çabaları sonucunda TEMA Vakfı olarak 1 milyondan fazla gönüllüye ulaştık. Hayrettin Karaca her zaman ‘Okumak ibadettir’ derdi. okumamak Cumhuriyete ihanettir.’ O halde okuyun çocuklar, tüketerek.” “Paylaşarak değil, paylaşarak çoğalacağız. TEMA bir halk hareketidir. TEMA davasına hep birlikte destek verelim” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu