Haber

İddia: Ayhan Bora Kaplan, Yargıtay üst düzey bir üyesine villa ve lüks araba aldı

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yakın olduğu iddia edilen; Ankara Esenboğa Havalimanı’nda düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve “örgüt kurma”, “kasten yaralama”, “yağma” suçlarından gece tutuklanan ‘Kaplanlar’ grubunun lideri Ayhan Bora Kaplan hakkında yeni haber, “kimlikten yoksun bırakma” ve “işkence”. iddia ortaya atıldı.

T24’ten Tolga Şardan’ın yazısına göre, “Son 10 yıldır adı başkentte sıkça duyulan, siyasetçiler, polisler ve örgüt mensuplarıyla irtibatlı olduğu iddialarıyla gündeme gelen Kaplan’ın gözaltına alınması” Yargının ‘savcılık’ talimatıyla devreye girmesi pek çok kişiyi tedirgin etti.”

Şardan’ın, “Kaplan’ın bir süre önce Yargıtay’ın üst düzey bir üyesine villa ve lüks araç satın aldığı” iddiasının yer aldığı yazının bölümleri şöyle:

‘DOSTLARIN HUZURSUZ OLDUĞUNU UNUTMAYIN’

“Kaplan’la temas halinde olanlar artık kapı zilinin ne zaman çalacağı konusunda endişeli. Rüzgâr arkalarından estiğinde Kaplan’la ‘aynı karede’ olanlar -bazıları kamu görevlileri ve politikacılar- o kadar meşgul ki Pervasızca sürdürdükleri bu ilişkinin, bir gün rüzgârın aleyhine dönmesiyle sona ereceğini hesaplayın.” Gözlerini karartmışlardı…

Polis kulislerinden edinilen ilk bilgiye göre Kaplan, sorgu sırasında ‘bağlantıları’ hakkında bazı bilgiler verdi.

Öncelikle Kaplan’ın yakın zamanda temas halinde olduğu Yargıtay’ın üst düzey bir üyesine villa ve lüks araç satın aldığı iddiası gündemde.

Villanın Çayyolu’nda olduğu ve lüks aracın Esenboğa Havalimanı yolu üzerindeki bir firmadan satın alındığı belirtildi.

Kaplan’ın lüks araç için ödediği paranın 450 bin lira olduğu biliniyor. Bu paranın aracın alındığı andaki fiyatının yaklaşık yarısı kadar olduğunu belirteyim. Araç bedelinin firmaya ödenme şekli ise; İddiaya göre Ankara’da faaliyet gösteren özel bir hastane sahibinin sekreteri aracılığıyla yapıldı…

‘SADIK SOYLU’NUN OĞLUNU DÖVEN GÜVENLERİ VURDU’

Kaplan’ın Ankara’nın popüler semtlerinden Gaziosmanpaşa’da “Albüm ve Tren” adlı gece kulübünü işlettiği günler.

Yargının önde gelenlerinin, emniyet müdürlerinin, bürokratların buraya gelip gittiğinin bilinmediği bir dönem.

Türkiye’nin tanınmış isimlerinden Sadık Soylu’nun oğlu bir gece geç saatlerde eğlenmek için gece kulübüne geldi. Sadık Soylu; Bildiğiniz gibi Süleyman Soylu’nun kuzeni.

Kapının girişinde Sadık Soylu’nun oğlu ile kapıdaki korumalar arasında çıkan tartışmada Soylu’nun oğlu darp edildi.

Sonraki günlerde gece kulübünde çalışan gardiyanlardan üçü, olaya karıştıkları gerekçesiyle işyerinde ayaklarından vuruldu. İddiaya göre tetiği çeken Kaplan’ın kendisiydi.

Vurulan gardiyanlar şikayetçi olmadı. İlginç olan, vurulma olayının polis kayıtlarında ‘faili meçhul’ olarak kalması!…” (HABER MERKEZİ)

golmarmara-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu