Ekonomi

Hisse Senetleri Gün Ortasında Dalgalanıyor: Intel Düşüyor, American Express Yükseliyor

Investing.com — ABD’deki başlıca hisse senedi endeksleri Cuma günü farklı performans gösterdi; piyasa katılımcıları üç aylık ek mali tabloları ve ılımlı fiyat artışı gösteren bilgileri analiz etti.

İşte bugün Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en değerli hisse senedi fiyat değişikliklerinden bazıları:

Intel Şirketi (NASDAQ: INTC) hisseleri, yarı iletken üreticisinin ilk çeyrekte kasvetli bir kazanç tahmini sunması, yerleşik PC pazarlarındaki değişken taleple mücadele etmesi ve yapay zekadaki gelişmelerini hızlandırmaya çalışmasının ardından %11 değer kaybetti.

Visa Inc. (V) hisseleri, finansal hizmetler şirketinin önümüzdeki çeyrek için muhafazakar kazanç artışı iddiasının piyasa beklentilerini aşan kazanç raporunu gölgede bırakmasının ardından %1,6 oranında değer kaybetti.

American Express Company’nin (AXP) hisseleri, finansal hizmetler şirketinin potansiyel kredi temerrütlerinde artış beklentisiyle kredi zararları rezervlerini artırmasına rağmen tüm yıl için kar iddialarını yerine getirmesinin ardından %7,2 arttı.

Tesla Inc. (TSLA) hisseleri önceki işlem seansındaki önemli düşüşün ardından toparlandı ve %1,1 oranında değer kazandı. Ancak elektrikli araç üreticisi, geri giderken sürücülerin görünürlüğünü azaltabilecek bir yazılım sorunu nedeniyle Amerika Birleşik Devletleri’ndeki yaklaşık 200.000 Model S, X ve Y aracını geri çağırıyor.

Colgate-Palmolive Company’nin (CL) hisseleri, tüketici ürünleri şirketinin dördüncü çeyrekte beklentileri aşan kazanç açıklamasının ardından %2,3 arttı. CEO Noel Wallace, “Güçlü marj performansımızı marka varlığımızı güçlendirmeye yatırım yapmak için kullandık” dedi.

KLA Corporation’ın (KLAC) hisseleri, yarı iletken imalat ekipmanı tedarikçisinin mali üçüncü çeyrek için beklenenin altında gelir ve hisse başına kazanç tahminlerini açıklamasının ardından %6 düştü.

Western Digital Corporation’ın (WDC) hisseleri, veri depolama şirketinin üç ayda bir beklenenden yüksek düzeltilmiş zararlar bildirmesinin ve bunu katı hal sürücüsü ve sabit disk sürücüsü segmentlerindeki organizasyonel değişikliklere bağlamasının ardından %3,4 düştü.

T-Mobile US, Inc. (TMUS) hisseleri, taşınabilir şebeke operatörünün dördüncü çeyrekte kar hedefini tutturamamasına rağmen %1 arttı. Ancak, kapsamlı 5G ağına ve müşteri çekmeye yönelik promosyon kampanyalarına dayanarak, yıl boyunca aylık fatura ödeyen telefon abonelerinin sayısında varsayımların üzerinde bir büyüme öngördü.

Coinbase Küresel İnç. (NASDAQ: MADENİ PARA ) hisseleri, Oppenheimer’ın potansiyel risk ve getiri dengesinin iyileşmesi nedeniyle notunu “piyasa performansı”ndan “daha iyi performans”a yükseltmesinin ardından %3 değer kazandı. Şirket ayrı ayrı BitcoinDeğerinin artmasından da faydalandı.

AppFolio Inc. (APPF) hisseleri, yazılım şirketinin dördüncü çeyrek mali sonuçlarının konsensüs tahminlerini önemli ölçüde aşan bir performans göstermesinin ardından %27 arttı.

Olin Corporation (OLN) hisseleri, kimya imalat şirketinin güçlü ekonomik koşullara rağmen beklentileri aşan mali sonuçlar açıklamasıyla %7 arttı.

Spirit Airlines Inc. (SAVE) hisseleri, JetBlue Airways Corporation’ın (JBLU) düzenleyici bir dosyada birleşme anlaşmasının feshedilebileceğini söylemesinin ardından %12 düştü.

Danaher Corporation’ın (DHR) hisseleri %5,5, Thermo Fisher Scientific Inc.’in (TMO) hisseleri %3,1 artarken, laboratuvar ekipmanı sağlayıcılarının hisseleri, sektördeki rakibi Sartorius AG’nin güçlü mali sonuçlarının ardından değer kazandı.

Gelişmiş, yapay zeka odaklı InvestingPro+ hisse senedi seçimlerimizle yatırım stratejilerinizi geliştirin. Pro+ abonelik tekliflerimizde kalıcı bir indirim elde etmek için INVESTPROPLUS24 promosyon kodunu kullanın. Daha fazla bilgi için buraya tıklayın ve ödeme sırasında promosyon kodunu uygulamayı unutmayın!

Louis Juricic’in ek raporlaması

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu