Haber

Emlak dolandırıcılığı operasyonu: 131 gözaltı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Dolandırıcılık ve Dolandırıcılık Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında devre mülk sahibi kişilerin İstanbul’da faaliyet gösteren bir emlak şirketinin çalışanları tarafından dolandırıldığı belirlendi.

“Kredi notunuza bakacağız” diyerek dolandırdılar

160 mağdur telefonla aranarak, devre mülklerini yabancı müşterilere yüksek meblağlara satabilecekleri vaadiyle ofislere davet edildi. “Kredi notunuza bakacağız”Mobil bankacılığın açıldığı ve bahane edilerek kredi çekildiği ortaya çıktı.

Bu kredinin şirket hesabına veya çalışanların hesaplarına aktarılarak haksız menfaat ve çıkar elde edildiği belirlendi. 2 aylık teknik ve fiziki çalışmanın sonunda 172 adet eylem tespit edildi.

131 zanlı tutuklandı

İstanbul, Şanlıurfa, Yalova ve İzmir’de düzenlenen operasyonlarda toplam 131 zanlı yakalandı. Şüpheli adreslerde yapılan aramalarda 2 milyon 750 bin TL nakit para ele geçirildi.

3 ilde ele geçirilen gayrimenkuller

Şüpheliler hatadan elde ettikleri gelirle 24 gayrimenkul ve 19 araca sahip olurken, toplam değeri 41 milyon 600 bin TL olan araç emniyete götürüldü. Ayrıca Yalova’da 9 daire ve 3 arsa, Ankara’da 4 daire, İstanbul’da 1 daire, 4 arsa ve 3 dükkana yaklaşık 70 milyon lira değerinde el konuldu. Soruşturma tüm yönleriyle devam ediyor.

Aynı yeri 50 kişiye sattılar

Olayın kurbanlarından Sabahattin Balkaya, “Beni bir günlüğüne Yalova’da termal siteye davet ettiler bizde gittik gitmezdik. Akşama kadar bize sunum yaptılar devremülk sunumu yaptılar. 50 kişiye oda satıyorlar. İstanbul’a geldim, beni Mecidiyeköy’deki ofislerine çağırdılar, yanlış bir işlemsiniz, siz yaptınız, düzeltelim dediler. Bana 5 belge değiştirttiler. Ben ne olduğunu anlayamadan 1 milyon liraya yakın para kaybettim.”dedim.

haber-tekman.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu