Ekonomi

Çin, zayıflayan borsayı güçlendirmek için destek fonu oluşturmayı düşünüyor

Çinli düzenleyiciler, yatırımcılar arasındaki güveni yeniden inşa etmeye yönelik önceki çabaların yetersiz kalması ve Başbakan Li Qiang’ın güçlü müdahale çağrısı yapmasına yol açmasının ardından, zayıflayan borsayı desteklemek için bir dizi eylem düşünüyor.

Bloomberg News tarafından Salı günü yayınlanan bir rapora göre yetkililer, çoğunluğu Çin devletine ait şirketlerin yurt dışı hesaplarından olmak üzere yaklaşık 2 trilyon yuan (278 milyar dolar) toplamak için bir takviye fonu oluşturmayı düşünüyor.

Bu fon, Hong Kong piyasasıyla hisse alım satım bağlantısı kullanılarak Çin’de hisse satın almak için kullanılacak. Ayrıca China Securities Finance Corporation veya Central Huijin Investment Limited gibi kuruluşlar aracılığıyla yurt içi hisse satın almak için yurt içi yatırım havuzlarından en az 300 milyar yuan tahsis etmeyi planlıyorlar.

Bu tartışmaların aciliyeti, CSI 300 Endeksi’ni son beş yılın en düşük seviyesine gönderen hisse senetlerindeki son dönemdeki yaygın satış dalgasına karşı koyma ihtiyacına işaret ediyor. Yetkililer, birçoğu emlak piyasasında süregelen düşüşten etkilenen bireysel yatırımcılara güvence verilmesi gerektiğini anlıyor ve borsanın istikrarının, sosyal istikrarın sürdürülmesi için hayati önem taşıdığını düşünüyor.

İlk olarak Ekim ayında değerlendirilen hükümet destekli destek fonu, özellikle Çin hükümetinin geçmiş piyasa müdahalelerinin değişken sonuçları göz önüne alındığında, potansiyel etkinliğine ilişkin sorular nedeniyle bazı piyasa katılımcıları tarafından şüpheyle karşılandı.

Çin ekonomisi, yıllardır tutarsız hükümet politikaları nedeniyle konut sektöründe yaşanan kriz, tüketici güveninin azalması, uluslararası yatırımların azalması ve yerli şirketler arasındaki belirsizlik gibi sorunlarla karşı karşıya kalıyor ve bu durum hem ekonomi hem de finansal piyasa üzerinde baskı oluşturuyor.

Bloomberg Intelligence analistleri, “Önerilen mali yardım, kısa vadede gerilemenin hafifletilmesine yardımcı olmalı ve Ay Yeni Yılı yaklaşırken piyasalara istikrar getirmeli, ancak tarihsel olarak hükümet alımları, ilave eylemler eşlik etmedikçe yatırımcı duyarlılığını tersine çevirmede sınırlı bir başarı elde etti” dedi. .

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla ayrıntı için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu