Ekonomi

Borsa İstanbul sert yükseldi: Bugün en çok hangi hisseler kazandı?

Investing.com – BİST 100Endeks, pozitif açılışın ardından kısa süreli aşağı yönlü oynaklığın ardından yönünü yukarı çevirdi.

Gün boyu yukarı yönlü ivmesini koruyan BİST 100, saat sonunda gün için yaklaşık %4’lük artışla 4.500 puan bandına döndü. Nisan ayının ikinci yarısından itibaren aşağı yönlü ivmesini sürdüren BIST 100, geçtiğimiz hafta deprem dönemindeki fiyatlamaların altına inerek 4.300 sınırına kadar geriledi. Yılın en düşük seviyelerini gören endeks, bu noktadan tepki alımları gelse de düşüş trendini kıramadı. Bugün yüzde 4’e yaklaşan fiyat artışı, yaklaşık bir aylık sürenin en yüksek tepkili alım oranı oldu.

Bankalar, bugünkü toparlanmada öne çıkan kesimdir. ISCTR, GARANTİ, YKBNKVe AKBNK %6,5 – %9 bandındaki fiyat artışlarıyla yükselişe öncülük etti. Bankalara olan talebin artmasıyla birlikte finansallar da bugün yaklaşık %4 arttı. Holding, perakende ticaret ve kolay metaller de bugün yüzde 2’lik artışla ilk sırada yer aldı. Öte yandan günümüzde yükseliş hareketine katılmayan kesimler ise turizm, spor ve bilgi teknolojileri oldu.

BIST 100’de bugün piyasanın tersine hareket ederek en çok değer kaybeden ilk 3 hisse son bir saatte MEŞALE, KERVTVe ALFASOlarak listelenmiş.

Borsa İstanbul’da bugün en çok kazandıran hisseler

Borsada bugün en çok kazandıran 5 hisse tavan fiyat sürecini takiben şu şekilde sıralanıyor:

  • KAPALI
  • BURÇ
  • BURVA
  • OSMEN
  • CWENE

En çok düşen hisseler;

  • GRTRK
  • NETAŞ
  • ÖNDER
  • MEŞALE
  • POLHO

Olarak listelenmiş.

Yabancı yatırımcılar Nisan’da 15,1 milyon dolar net satış yaptı

Yabancı yatırımcılar geçen ay Borsa İstanbul’da yaptıkları işlemlere göre 15.1 milyon dolarlık net satış yaptı. Açıklanan rapora göre, nisan ayında 18 milyar 124,2 milyon dolarlık alım yapan yabancılar, 18 milyar 129,3 milyon dolarlık satış işlemi gerçekleştirdi. Böylece Nisan ayında yabancı yatırımcıların işlem hacmi 36 milyar 263,4 milyon dolar oldu.

Asya borsaları yurt dışı piyasalarda günü pozitif kapattı. Avrupa endeksleri gün sonuna doğru hafif olumlu hareket ederken DAX endeks yatay kaldı. ABD borsaları ise hafta kapanışında önemli bir yükseliş kaydettikten sonra haftaya satıcılı başladı. Nasdakİlk saatlerde %0,3 S&P 500%0,15, Dow Jones%0,3’lük düşüşle devam ediyor.

dolar endeksi hafta açılışındaki zayıf seyrini sürdürüyor. DXY bugün 101’in altına düşme eğiliminde.

Author: Günay Caymaz

Borsa bilgileri, uygun fiyat, sağlık durumu ve profesyonel grafikler başta olmak üzere yatırımlarınızdan yararlanmanıza yardımcı olacak tüm araçlar InvestingPro’da. katılmak tıklamak .

ineboluhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu