Ekonomi

BIST 100 Endeksi Rekor Seviyeden Başladı

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi yüzde 1,01 artışla 6.925,41 ile güne rekor seviyede başladı.

Açılışta BIST 100 endeksi bir önceki kapanışa göre 69,31 puan artarak yüzde 1,01 artışla 6.925,41 puan oldu.

Bankacılık endeksi yüzde 3,42, holding endeksi yüzde 1,11 arttı. Orta branş endekslerinde yüzde 6,27 ile en çok finansal kiralama ve faktoring kazanırken, tek kaybeden yüzde 0,64 ile bilişim oldu.

Dün alımlı bir seyir izleyen BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,66 artışla 6.856,11 puandan tamamlayarak tüm zamanların en yüksek gün kapanışını gerçekleştirdi.

Analistler, önemli merkez bankalarının para politikası kararlarının açıklandığı ve yoğun bir bilgi gündeminin yaşandığı haftanın son gününde küresel borsalarda karışık bir seyir gözlendiğini belirtti.

Bir süredir dünya ekonomilerinin temel sorunu olan enflasyon, sınırlı da olsa gerilemeye devam ederken, para politikalarına ilişkin belirsizlikler devam ediyor.

ABD Merkez Bankası (Fed) Çarşamba günü ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) dün politika faizini 25 baz puan artırdı. Japonya Merkez Bankası (BoJ) bugün para politikası kararlarını açıklayarak politika faizi ve getiri eğrisi hedef bandını değiştirmedi.

Öte yandan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) genel başkan yardımcıları Emrah Şener, Taha Çakmak ve Mustafa Duman görevden alınırken, yerlerine Osman Cevdet Akçay, Fatih Karahan ve Hatice Karahan atandı.

Dün Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), SASA Polyester Sanayi’nin 2 milyon 582 bin 311 liralık ödenmiş sermaye artırım başvurusunu onayladı.

Analistler, bugün yurt içinde dış ticaret dengesi ve ekonomik güven endeksi, Euro Bölgesi’nde tüketici güven endeksi, Almanya’da enflasyon, ABD’de bireysel tüketim harcamaları ve Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi verilerinin teknik açıdan takip edileceğini belirtti. açısından BIST 100. Endekste 7.000 ve 7.100 seviyelerinin direnç konumunda, 6.800 ve 6.700 puanların ise ana pozisyonda olduğuna dikkat çekti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu