Haber

Beyaz Saray Gazze Şeridi’ndeki saldırılara ilişkin yorum yaptı

Beyaz Saray, “İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını durdurmanın doğru cevap olmayacağı, bunun artık Hamas’a fayda sağlayacağı” görüşünü paylaştı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İrtibat Koordinatörü John Kirby, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Gazze’deki sivillere yönelik insani ateşkes fikrine ilişkin Kirby, “Şu anda ateşkesin doğru cevap olduğuna inanmıyoruz. Şu anda ateşkesin Hamas’a fayda sağlayacağına inanıyoruz.” dedi.

Stratejik İletişim Koordinatörü, ABD’nin ateşkes yerine Gazze’deki şiddetten kaçmak isteyen sivilleri tahliye etmek ve bölgeye insani yardım ulaştırılmasını kolaylaştırmak için “geçici insani duraklamaları” memnuniyetle karşıladığını kaydetti.

Dağıstan’ın Mahaçkale Havalimanı’ndaki olayları kınamayan Rusya’ya tepki

“Rusya’nın Dağıstan Özerk Cumhuriyeti’ndeki havaalanında İsrail vatandaşlarına yönelik saldırı girişimini kınamaması”na tepki gösteren Kirby, şöyle konuştu: “Sanırım hepiniz Rusya’nın Dağıstan kentinde dün yaşananları gördünüz. Bu tüyler ürpertici bir nefret gösterisidir. , bağnazlık ve korkutma.” şey.” dedi.

Kirby, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bu konuyla ilgili toplantı yapmaya karar verdiğini duyduğunu belirterek, “Ama bunun dışında Kremlin’den cırcır sesleri duyduk.” dedi.

John Kirby, “Kınama yok. Nefret ayrımcılığını ve bağnazlığı durdurmaya yönelik bir çağrı yok, hiçbir şey yok. Ve bunun çok şey ifade ettiğini düşünüyorum” dedi. değerlendirmesini yaptı.

Önceki gün İsrail’den Rusya Federasyonu’na bağlı Dağıstan Özerk Cumhuriyeti’nin Mahaçkale Havalimanı’na bir uçağın gelmesi yüzlerce kişi tarafından protesto edilirken, Filistin bayrağı taşıyan göstericilerle güvenlik güçleri arasında kavga çıktı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu