Ekonomi

Avustralya Ulusal Bankası istikrarlı paralar çıkarıyor

Investing.com – Avustralya Ulusal Bankası (NAB), AUDN adlı bir stablecoin piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

istikrarlı kripto para birimi, Ethereumağı ile Algorand ağda da yayınlanacak. NAB tarafından yapılan açıklamada, stabil kripto paranın yılın ikinci yarısından sonra piyasaya sürülebileceği belirtildi.

Avustralya Ulusal Bankası planını uygulayabilirse, ülkede stablecoin ihraç eden ikinci finans kurumu olacak. Daha önce Bank of Australia and New Zealand da benzer bir projeye imza atmıştı ve banka kendi kripto varlığını piyasaya sürmüştü. Ayrıca ülkenin en büyük 4 bankası da geçen yıl stabil kripto para ihraç etmek için gündeme gelmişti ancak bankalarının farklı kripto stratejileri nedeniyle bu proje başarısız oldu.

Avustralya dolarına sabitlenecek olan AUDN ile banka müşterileri Blockchain ağını kullanarak gerçek zamanlı AUD işlemleri yapabilecekler. Konuyla ilgili açıklama yapan NAB’ın İnovasyondan Sorumlu Başkanı Howard Silby, AUDN’nin karbon kredisi, ülke içi para transferleri ve geri alım anlaşmaları gibi fonksiyonlarının da olabileceğini söyledi.

Avustralya kripto alanında büyük adımlar atmak istiyor

Avustralya Hükümeti, geçen yıl göreve geldikten sonra, ülkenin finansal sisteminde reform yapmak için kolları sıvadı ve kripto endüstrisi gibi yenilikleri uyumlu hale getirmek için yasaları revize etme sözü verdi. Bu gelişmenin yanı sıra diğer birçok ülke gibi Avustralya Merkez Bankası da CBDC ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Bankanın dijital merkez bankası para birimi pilotunun bu yılın ortasına kadar tamamlanması bekleniyor.

Ancak geçen yıl kripto para piyasalarında yaşanan düşüş trendi Avustralya piyasasını da etkiledi. Olumsuz piyasa koşullarında kripto para birimlerine dayalı borsa yatırım fonu ( ETF’ler), bir .

Avustralya Ulusal Bankası ise istikrarlı kripto para projesiyle Blockchain teknolojisini aktif olarak kullanmayı planlarken, ticaret alanını genişleterek daha hızlı ve düşük maliyetli transferler yapma niyetini ortaya koyuyor.

Author: Günay Caymaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu