Yaşam

Sinop’taki huzurevinde tanışan yaşlı çift dünyaevine girdi

Sinop’un Gerze ilçesindeki huzurevi, bir çiftin ikinci baharına şahit oldu.

3 yıl evvel eşinin vefat etmesi üzerine huzurevine yerleşen 70 yaşındaki Sefer Bozkurt, burada 83 yaşındaki Fatma Şahin ile tanıştı.

Arkadaşları aracılık etti

Bir müddettir Şahin’den hoşlandığını lakin saygısızlık olur halinde düşünerek açılamadığını söyleyen Bozkurt, arkadaşları vesilesiyle tanışarak birlikte vakit geçirmeye başladı.

Yaklaşık 1 yıldır ellerini bırakmayan yaşlı çift, evlilik kararı aldı.

“Saygısızlık olur diye açılamadım”

Huzurevindeyken kendisini gördüğünü lakin saygısızlık olmaması için bir mühlet açılamadığını söyleyen damat Sefer Bozkurt, “Sinop’tan Gerze Huzurevi’ne geldim. Ben hanımımı kaybettim, 3 sene oluyor. Bir bacağım protez, oralarda ağlıyordum, canım sıkılıyordu. Konuta köye gidemez olmuştum. Fatma Hanımı da oralarda görüyordum, beğendim ancak bir türlü açılamıyordum. Saygısızlık olur diye düşünerek açılamadım, sonra ortamızda konuşma oldu.

‘Neden ağlıyorsun, neden canını sıkıyorsun, ben de sahipsizim senin gibi’ dedi. 13 aydan beri birlikte vakit geçiriyorduk, elimden tuttu pazara gittik. 5 çocuğundan dışlanmış kendisi. Benim çocuklarım güzel, hepsi bana sahip çıkıyorlar. Onlarla da tanışmak istedi, ona nazaran karar verelim dedik” diye konuştu.

“Başka çarem yoktu, razı olduk birbirimize”

5 çocuğu olduğu lakin çocukları tarafından dışlandığı için, ilçe kaymakamı tarafından huzurevine yerleştirilen 83 yaşındaki Fatma Şahin, “Beni kaymakam yerleştirdi buraya, gidecek yerim yoktu hiç. Buradayken bir arkadaş aramıza vesile oldu öyle tanıştık, 1 senedir elinden tuttum. Başka çarem yoktu, razı olduk birbirimize” ifadelerini kullandı.

“Bize de ancak nikahlarını kıymak düşer”

Çiftin nikâhını kıyan Gerze Belediye Lideri Cevat Şensoy, çifti daha evvelce tanıdığını ve evlenmeye karar verdikleri için keyifli olduğunu belirterek, “Biz kendimizi nikah salonunun önünde bulduk. İki tecrübeli insanı bir arada görünce, ben de tanıyorum kendilerini bizim yaşlılar evinde kalıyorlardı. Ablam Dikmen’in köyünden, amcamızı da Sinop’tan tanıyorum, tesbih satardı. Eşi de vefat etmişti, burada ikisini görünce mutlu oldum gerçekten, iki sahipsiz bir araya gelmişler, ‘hiç değilse ikimiz bir arada olalım’ düşüncesiyle. Tebrik ediyoruz, bize de ancak nikâhlarını kıymak düşer, hayırlı olsun diyorum” dedi.

Gerze Belediyesi Nikâh Salonu’nda gerçekleştirilen merasiminin akabinde çift, vazifeliler tarafından Gerze Huzurevi’ne teslim edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu