Ekonomi

Avrupa borsaları, Euro bölgesi ÜFE verileri öncesinde yükseldi

Investing.com – Avrupa borsaları, yatırımcıların artan petrol fiyatları ve yavaşlayan imalat faaliyeti verileriyle ilgili endişeleri arasında güvenlerini korumalarıyla Salı günü yükseldi.

DAX%0,1 CAC 40%0,1 ve FTSE 100%0,2 artışla bir süreç gördü.

Avrupa hisse senetleri yılın ilk çeyreğinde sağlıklı kazançlar elde etti ve büyük üreticilerin petrol üretim seviyelerini düşürmeye karar vermesinin ardından petrol fiyatlarındaki keskin yükselişin şokuyla yatırımcılar yeni çeyreğin başında oldukça canlı kaldı.

OPEC+ olarak bilinen Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü ve müttefiklerinin sürpriz üretim kısıntısının ardından Salı günü ham petrol fiyatları yükselmeye devam etti.

WTI%1 artışla 81,22 dolardan işlem görürken brent%0,9 artışla 85,69 dolara yükseldi.

Yüksek petrol fiyatları, zaten yüksek seviyelerdeki enflasyondan alarma geçen merkez bankalarının korkularını artırıyor. Küresel ekonomik yavaşlama korkuları bu hafta da var Amerika Birleşik Devletleri, avro bölgesiVe İngiltereTürkiye’de imalat faaliyetlerinde Mart ayına kadar daralmanın devam ettiğini gösteren bilginin ardından yükseldi.

Salı Avustralya Merkez Bankası(RBA) bir yıl süreyle faiz artırma politikasını durdurma kararı aldı ve yatırımcılar, Besledi Örneğin bir adım atmaya çok yakın olduğundan emin olmaya başladı. Kısa vadeli faiz vadeli işlem piyasaları sonraki Fed artışıFed’in son faiz artırımı olacağı beklentisine işaret ediyor.

Geçen ay faiz oranlarını 50 baz puan artıran lider. Christine Lagardegeçen hafta enflasyon “önemli ölçüde çok yüksek”daha fazla artışa işaret ediyor Avrupa Merkez Bankası, (ECB) biraz farklı bir yol izliyor.

Salı günü açıklanan verilere göre, ECB’nin ne kadar ileri gideceği büyük olasılıkla verilere bağlı olacak. Almanya’nın ihracatıHaziran ayından bu yana en büyük aylık artışını kaydederek, Euro bölgesinin en büyük ekonomisinin yılın ilk çeyreğinde resesyondan kaçınabileceğine dair kanıtlara katkıda bulunuyor.

Şimdi gözler, seansın ilerleyen saatlerinde açıklanacak olan Şubat ayı Avro Bölgesi ÜFE verilerinde olacak. Bu veri aylıkbazında %0,3 azaldı, yıllık bazdaBir önceki aya göre %15’ten %13,3’e gerilemesi bekleniyor.

Kurumsal sektörde; L’Oréal (EPA: OREP), aylarca süren müzakerelerin ardından Avustralyalı cilt bakım markası Aesop’u 2,5 milyar dolar değerinde bir muhtırayla satın almayı kabul etti ve hisseleri %0,3 arttı.

Dahası altın%0,2 düşüşle 1.997,25 dolara geriledi. avro dolar%0,2 artışla 1,0916’dan işlem gördü.

Yazar: Peter Hemşire

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu