Ekonomi

Akamai Technologies dördüncü çeyrek gelir tahminlerinin gerisinde kaldı, hisse değeri düştü

Akamai Technologies’in (AKAM) hisseleri, şirketin dördüncü çeyrek için beklenenden düşük gelir ve 2024’ün ilk çeyreği için beklenenden daha zayıf gelir görünümü bildirmesinin ardından Salı günü piyasa sonrası işlemlerde %5 kayıp yaşadı.

Bulut hizmetleri sağlayıcısı, hisse başına kazancın (EPS) 1,69 dolar olarak, ortalama analist tahmini olan 1,60 doların üzerinde olduğunu bildirdi. Ancak çeyrek geliri, beklenen 999,09 milyon doların biraz altında, 995 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Farklı gelir kaynakları incelendiğinde, Akamai’nin güvenlik hizmetleri geçen yılın aynı dönemine göre %18 artışla 471,0 milyon dolar getirdi ancak bu rakam, öngörülen 473,3 milyon dolarlık gelirin biraz altındaydı.

İçerik dağıtım hizmetlerinden elde edilen gelir, önceki yıla göre %6,3 düşüşle 389,0 milyon dolara geriledi ve 392,8 milyon dolarlık talebin altına düştü.

Buna karşılık, bulut bilişim hizmetlerinden elde edilen gelir önceki yıla göre %20 artarak 135,0 milyon dolara yükseldi ve 132,7 milyon dolarlık talebi aştı.

Akamai, hisse başına ortalama 110,75 dolar maliyetle 0,5 milyon hissesini geri satın almak için 55 milyon dolar harcadı. Şirket, hisse başına ortalama 83,83 dolar fiyatla 7,8 milyon hisseyi geri satın almak için 2023 yılında 654 milyon dolar harcadı.

Şirket, 2024’ün önümüzdeki ilk çeyreği için EPS’nin 1,59 $ ila 1,64 $ aralığında olmasını bekliyor; bu da analistlerin 1,59 $’lık fikir birliğine uygun. Gelirlerin 980 milyon ila 1 milyar dolar aralığında olacağı iddia ediliyor ki bu, analistlerin 993,4 milyon dolar varsayımından daha düşük.

Akamai CEO’su Dr. Tom Leighton, “Akamai yılı güçlü mali sonuçlarla tamamladı ve dördüncü çeyrekte önemli bir kârlılık gösterdi” dedi.

“2024 yılına baktığımızda, içerik dağıtım işimizde kârlılığı korumayı, güvenlik hizmetlerinde lider konumumuzu büyütmeyi ve platformumuzu daha düşük maliyetlerle daha yeterli performans sağlayacak şekilde ağ ucuna kadar genişleterek bulut bilişim hizmetlerimizi geliştirmeyi hedefliyoruz. müşterilerimiz için.”

Akamai, finansal başarısının yanı sıra bulut bilişim özelliklerini Gecko adlı kapsamlı uç ağına entegre etme stratejisini de duyurdu.

Bu makale yapay zeka teknolojisi yardımıyla üretilmiş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

sorgun-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu