Yaşam

2023 YKS Sıralamasında İlk 5 Bin İçerisinde Öğrencilerin Tercih Ettiği İlk 6 Üniversite ve 9 Bölüm

2023 YKS yerleştirme sonuçları açıklandı. Yerleştirme sonuçlarında en başarılı olanların nereye yerleştirildiğini bilmek özellikle ilgi çekicidir. İlk 5 bin öğrencinin tercih ettiği üniversite ve bölümleri sizler için derledik. 2023 YKS sonuçlarında en uygun adayların tercihlerini merak ediyorsanız içeriğe hoş geldiniz!

1. Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi

Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi en başarılıların tercih ettiği üniversitelerden biridir. AYT’nin de sayısal birincisi olduğu Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin %30’u İngilizcedir. İlk 100’e girenleri mutlaka ödüllendiren Medipol Üniversitesi, eşsiz bir akademik kadroya sahiptir.

2.Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi

Hukuk fakülteleri arasında en uygunlarından biri olarak kabul edilen Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi, başarılı öğrencilerin ilk tercihi oluyor. AYT sözlü birincisinin de tercihi olan Galatasaray Üniversitesi Hukuk Bölümü, Türkçe ve Fransızca eğitim veriyor.

3.İstanbul Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği

TYT birincisinin tercih edenler arasında yer aldığı İstanbul Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü de ilk 5 bin içerisinde yer alan kişilerin tercih ettiği bölümler arasında yer alıyor. Kozmik düzeyde laboratuvarlarda çalışma olanağı sağlayan İTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde sanayi kuruluşlarıyla ilişkiler kurularak ortak Ar-Ge çalışmaları yürütülmektedir.

4. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi

Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden biri olan Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi, üst sıralara girenlerin tercihi oluyor. Hacettepe Üniversitesi uluslararası yayınlarda ilk sıralarda yer alan, en uygun hekimleri yetiştirmeyi amaçlayan bir üniversitedir.

5. İstanbul Teknik Üniversitesi Yapay Zeka ve Bilişim Mühendisliği

İTÜ Yapay Zeka ve Bilişim Mühendisliği yeni açılan bölümlerden biridir. 2020-2021 yılında ilk öğrencilerini kabul eden bölümde yapay zeka ve bilişim bilimleri birleşiyor. Bu bölüm yapay zeka devrimine öncülük edecek bilim insanları yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

6. Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji

Boğaziçi Üniversitesi her zaman en çok tercih edilen üniversitelerden biridir. Psikoloji bölümü son dönemde en çok tercih edilen bölümlerin başında gelmektedir. Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji bölümü Türkiye’nin en iyilerinden biridir.

7. 29 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi

Yeni üniversitelerden biri olan 29 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi faaliyetlerine 2019-2020 yılı itibarıyla başlamıştır. Zorunlu Arapça hazırlığı olan bu üniversitede müfredatın en az %30’u Arapçadır. İslami ilimlerin kendi kaynaklarından öğrenilmesini destekleyen 29 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, seçkin akademik kadrosuyla öğrencilerin ilk tercihleri ​​arasında yer alıyor.

8. Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi

Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden biri olarak kabul edilen Boğaziçi Üniversitesi, İktisat alanında saygın üniversitelerden biridir. Bağımsız ve eleştirel düşünmeyi öğretmeyi amaçlayan bu bölüm, dinamik ve üretken bir öğretim kadrosuna sahiptir.

9. Boğaziçi Üniversitesi İşletme

İlk binlerin tercih ettiği Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü, Türkiye’de en çok tercih edilen bölümlerden biridir. En yüksek başarı sıralamalarından birine sahip olan Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü, mezunlarının yönetici pozisyonlarında başarılı olacak donanıma sahip olmalarını sağlıyor.

10. Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji

Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü başarı sıralaması yüksek olanların tercih ettiği bölümlerden biridir. Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji bölümünde toplumsal konuları eleştirel bir şekilde analiz etme ve anlama becerisini geliştiren çift anadal olanağı da bulunmaktadır.

habersuleymanpasa.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu