Haber

17 Ağustos depreminde doğdu, Kahramanmaraş depreminde öldü

17 Ağustos 1999’da Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde Gölcük depremi meydana geldiğinde dünyaya gelen 23 yaşındaki Osman Enes Baştürk, Kahramanmaraş merkezli depremde enkaz altında yaşamını yitirdi. Acılı anne ve baba, oğullarının küçük kardeşini korumaya çalışırken hayatını kaybettiğini söyleyerek, o gece yaşadıklarını gözyaşları içinde anlattı.

Gaziantep’in Nurdağı ilçesi, Kahramanmaraş ve Pazarcık’ta meydana gelen 7,7 ve Elbistan’da meydana gelen 7,6 büyüklüğündeki iki büyük depremin en çok yıkıma neden olduğu yerlerden biri oldu. Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde depremin vurduğu diğer 11 il ve ilçede olduğu gibi çok sayıda can yarım kalırken, afet sonrası ortaya çıkan acı hikayeler yürekleri yakmaya devam ediyor.

3 gün önce asrın faciasına taşındıkları evde yakalandılar.

Asrın felaketinden 3 gün önce Gaziantep’ten Nurdağı’na taşınan Baştürk ailesi de yeni konutlarında depreme yakalandı. Deprem sırasında evde bulunan baba Mehmet, anne Asiye, oğulları Osman Enes ve Emirhan Baştürk enkaz altında kaldı. Enkaz altında kalan Baştürk ailesinden baba Mehmet, anne Asiye ve küçük çocukları Emirhan kurtarılırken, ortanca oğulları Osman Enes enkaz altında yaşamını yitirdi.

Enkaz altında yaşamını yitiren Osman Enes’in acıklı hikayesi yürekleri dağladı. 17 Ağustos 1999’da Gölcük merkezli depremin olduğu gün Gaziantep’te dünyaya gelen 23 yaşındaki Osman Enes Baştürk, 2023 Kahramanmaraş depreminde enkaz altında yaşamını yitirdi. Acılı anne ve baba, oğullarının küçük kardeşini korumaya çalışırken hayatını kaybettiğini söyleyerek, o gece yaşadıklarını gözyaşları içinde anlattı.

“O gece felaketi yaşadık, kıyamet kopuyor gibiydi”

Depremin olduğu gece yaşadıklarını anlatan Mehmet Baştürk, “O gece afeti yaşadık. Sanki kıyamet kopuyordu. Teheccüd namazı için kalktım saat 03.05’ti. Bu deprem oldu ve bina sallandı.Bir anda ışıklar söndü ve bina yere çöktü.Hepimiz enkazın içine düştük.Depremden sonra bir alan bulup kendi imkanlarım ile dışarı çıktım. Sonra eşimin ve küçük oğlumun sesini duydum. 5-6 saat sonra eşimi, 8-9 saat sonra da küçük oğlumu çıkardık” dedi.

“Oğlum 17 Ağustos depreminde doğdu, 2023 Kahramanmaraş depreminde öldü”

17 Ağustos 1999 depremi sabahı dünyaya gelen 23 yaşındaki oğlu Osman Enes Baştürk’ün Kahramanmaraş depreminde enkaz altında kaldığını belirten baba Mehmet Baştürk, “Oğlum 1999 sabahı dünyaya geldi. 17 Ağustos 1999 depremi.2023 Kahramanmaraş merkezli depremde de hayatını kaybetti.Bu acıyı anlatamam.Allah mekanını cennet eylesin.1999 depreminde dünyaya gelen oğlum 2023 depreminde öldü. Allah onu bize 23 yıl verdi.”

“Enkaz altında kalan oğlum, küçük kardeşine zarar gelmesin diye kalkan oldu”

Depremde hayatını kaybeden oğlu Osman Enes’in küçük kardeşi Emirhan’a siper olduğunu kaydeden baba Baştürk, “Enkaz altında yaşamını yitiren oğlum Osman Enes, küçük kardeşi Emirhan’a kalkan oldu. zarar görmemesi için.”

“Her şeyimizi kaybettik, köyde çadırda yaşıyoruz ve destek bekliyoruz”

Deprem felaketinden sonra oğlu Osman Enes ile birlikte her şeylerini kaybettiklerini belirten Baştürk, “Şu anda köyde çadırda yaşıyoruz. Depremden sonra 11-12 gün hastanede kaldık ve sonra yaşamaya başladık. köyde bir çadırda.Sonrasında hiç yardım alamadık.Köyde kendi imkanlarımız ile yaşıyoruz.Bu felakette “Bir oğlumu kaybettim,benim ve büyük oğlumun evi tamamen gitti. Yetkililerden de destek istiyoruz. Çünkü ne yapacağımızı, nasıl yaşayacağımızı bilmiyoruz” dedi.

“O eve 3 gün önce taşındık, oğluma resmen mezar yeri aldım”

O gece yaşadıklarını anlatan anne Asiye Baştürk, “O gece yaşadıklarımız tarifsiz, anlatılmazdı. Sözün bittiği yerde yaşadık. 3 gün önce o eve taşındık. 3’üncü günün sabahına kadar çıkamadık. Oğlum için resmen bir mezar yeri satın aldım.”

“17 Ağustos 1999 depreminde sabaha karşı doğdu, sabah bu depremde vefat etti”

Acılı anne, “Bu acıyı yaşayan bilir. Allah kimseye yaşatmasın bu acıyı. Büyük bir gümbürtüyle uyandık ama uyandığımızda her şey bitmişti. Hepimiz aynı odadaydık. Ben bayıldım” dedi. Enkazın altındayken küçük oğlumun sesiyle uyandım ‘nasılsın anneciğim’ oğlum yeter nasılsın ağabeyin nasıl ‘Ablamın sesi yok eli’ dedim. buz gibi soğuk.’ “Her şeyimizi kaybettik, her şey tamamen gitmiş olsa da oğlum gitmemişti. Kendimden bahsetmek bana çok zor geliyor” dedi. – GAZİANTEP

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu