Haber

Trabzonspor’un borcu 3 milyar 32 milyon TL olarak açıklandı

Trabzonspor 53. Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Genel Kurul’da bordo-mavili kulübün borcunun 3 milyar 32 milyon TL olduğu açıklandı.

Trabzonspor Olağan Divan Genel Kurulu Kadir Özcan Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Genel Kurul’a Trabzonspor Meclis Başkanlık Divanı Başkanı Ali Sürmen, Meclis Üyeleri Trabzonspor Başkan Vekili Zeyyat Kafkas ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Genel Kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Genel Kurul faaliyet raporunun okunmasının ardından Trabzonspor Başkanlık Divanı Başkanı Ali Sürmen, Genel Kurul’a hitap etti. Şampiyonluğun ardından doğru yönetemediklerini ifade eden Sürmen, “Başarısız sonuçlar alındı. Şampiyonlar Ligi’nden elendikten sonra transfer yükü kaldırılamadı. Trabznospor yönetimi ve istişare heyeti ile görüşmelere başladık. 23 milyon dolar gibi bir rakam ödenmesi gerekiyordu.Bu ödenmezse hem transfer yasağı Geleceğinin hem de prestijinin zedeleneceğini düşünerek sıkı bir fikir alışverişinde bulunduk.Mahkeme olarak kongre kararının iptaline karar verdik. gerçekti ve biz de destekledik.Mayısa kadar olsa bu para nasıl ödenir diye bekliyorduk.Kongre kararı alındıktan sonra Başkan Yardımcısı Ertuğrul Doğan bu ödemeyi planladığını söyledi ve bizi ikna ederek aday oldu. Kulüp yeterli dönemdeyken herkes talip olur ama iktidar iktidardayken kulübe sahip olmak değerlidir.Bu yükü üstlenip aday olan Ertuğrul Doğan’a çok teşekkür ederim ama almasını bekliyorum. Uyarıları dikkate alın” dedi.

Tüzük kurultaylarının yönetimle hesaplaşma yeri olmadığını ifade eden Sürmen, “Topluca hataların yapılacağı yerdir. Bizim dışımızda yapılan tüzük çalışmaları olduğunu duydum. Kimse başka bir tüzük taslağı getirmesin. Tüzük, bu kulübün altına dinamit koymaktır, bu kulüp hepimizin, herkes fikrini komiteye sunabilir. Spor Sağlık Bakanlığı’nın hazırladığı bir taslak var, ona ekleyebilirsiniz ama değiştiremezsiniz. Herkes buna göre hareket etmeli” dedi.

Sürmen’in konuşmasının ardından Trabzonspor Kulüp Başkan Yardımcısı Zeyyat Kafkas, Divan üyelerine kulüp faaliyet raporunu okudu ve yönetim kurulunun çalışmaları hakkında bilgi verdi. Kafkas, “Bu sezon istediğimiz performansı gösteremedik. Yönetim kurulumuz göreve geldikleri dönemde aradan geçen 2 ayda yaklaşık 24 milyon euro ödedi. Bu agresif çalışmalar sonucunda lisans önündeki engeller kalktı. kaldırıldı ve kulübümüz UEFA Lisansı almaya hak kazandı.Yönetim kurulumuz bu sezon daha mantıklı.Yapılan hamlelerle mevcut takım bütçesi 32 milyon euroya düşürüldü” dedi.

Kafkas, kulübün yeni borcunun 3 milyon 32 milyon TL olduğunu açıkladı.

Trabzonspor Kulüp Başkanı Ertuğrul Doğan’ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetine katılacağı için genel kurula katılmadığı belirtildi.

Trabzonspor Olağan Genel Kurulu, Divan Kurulu üyelerinin konuşmalarının ardından sona erdi. – TRABZON

haber-altinordu.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu