Teknoloji

“Teknoloji finansal ürünlere erişimi kolaylaştırdı ve ucuzlattı”

Yeni nesil yatırım uygulaması Midas’ın Kurucusu ve CEO’su Egem Eraslan, finansal teknolojilerin finansal ürünlere erişimi kolaylaştırdığını ve ucuzlattığını söyledi. Bloomberg HT televizyonunda Sefer Yüksel’in hazırladığı ve sunduğu Finansal Teknolojiler programına konuk olan Eraslan, “Finansal teknolojilerin yatırım dünyasına iki ana etkisi oldu. Bunlardan biri finansal işlere erişim. Son 10 yılda hisse senetlerine ve fonlara erişim çok daha kolay ve ucuz hale geldi.Önümüzdeki dönemde teknolojilerin gelişmesiyle biraz daha karmaşık olan sabit getirili ürünlerin de bu erişim gelişimine katılacağını düşünüyoruz. Öte yandan, finansal teknolojilerin yatırım dünyasına getirdiği en değerli avantaj aslında ucuzluk.Son 10 yıla baktığımızda hem ABD’de hem de Türkiye’de kuruluş oranlarının en düşük olduğu dönemdeyiz. teknolojinin yatırım dünyasına entegrasyonu ile bu ucuzluğun devam edeceğini ifade etti.

‘Amacımız temel yatırım ihtiyaçlarını tek uygulamadan karşılamak’

Midas’ın Türkiye ve ABD Borsalarında kolayca yatırım yapılabilecek, düşük komisyonlu bir finansal mobil uygulama olduğunu belirten Eraslan, bunun arkasında aracı kurum Midas Menkul Değerler’in olduğunu vurguladı. Midas’ın şubeden en farklılaştığı nokta olarak şube ortalamasından 10 kat daha ucuza komiteler sunduğuna işaret eden Eraslan, “Teknoloji odaklı bir firma olduğumuz için kullanıcı deneyimini ön planda tutuyoruz ve kullanıcılar yatırımlarını çok kolay bir şekilde gerçekleştirebiliyorlar. Bizim yapmak istediğimiz ilerideki temel yatırım ihtiyaçlarını karşılamak. Tek bir mobil aplikasyon üzerinden rahatlıkla yapılabiliyor” dedi.

2023 için en değerli hedeflerinin kullanıcılarına daha iyi hizmet vermek olduğunu kaydeden Eraslan, “Önümüzdeki hafta çağrı merkezimizi açıyoruz. Midas’a yeni altın geldi ve önümüzdeki dönemde yatırım fonlarının Midas’a gelmesini bekliyoruz. .”

‘Halka açık şirketler kurumsal yönetime yatırım yapmalı’

Borsa İstanbul’daki yatırımcı sayısının 4.2 milyonu aştığını belirten Eraslan, borsanın reel getiri açısından hala birçok finansal ürüne göre daha uygun olduğunu belirtti. Eraslan, buradaki en kritik bahislerin, son dönemde borsaya ilgi gösteren yatırımcıların uzun vadeli borsada var olabileceği yönünde olduğunu söyledi. “Daha orta ve uzun vadeli bakabilirler. Orta ve uzun vadede Borsa İstanbul’da çok güzel fırsatların olduğunu görüyoruz. Gelişmekte olan ülkelerde sermaye piyasalarına katılıma baktığımızda hala dipteyiz. Bu nedenle daha gidilecek yol olduğunu düşünüyoruz” dedi.

habercigli.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu