Haber

Sakarya’da raylı sistem hattı için protokol imzalandı

Sakarya’da raylı sistemin “Kampüs-Çarşı” etabı için protokol imzalandı.

Sakarya Metropolitan Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Yatırım Programına dahil edilen ve resmi gazetede yayınlanan projenin “Kampüs-Bazar” aşaması için İmalat Protokolünün imzalandığı belirtildi. Tayyip Erdoğan ve Ulaştırma Bakanı Albdülkadir Uraloğlu’nun incelemesi.

Açıklamada, projenin ilk etabına ilişkin protokolün Büyük ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı ve Yatırımlar Genel Müdürü Dr. Yalçın Eyigün tarafından imzalandığı belirtildi.

Programda konuşan Büyük, raylı sistem projesiyle Sakarya ulaşımının devrim yaşayarak çağdaş seviyelere ulaşacağını söyledi.

Yüce, 2022 yılı itibarıyla tamamlanan “Sakarya Ulaşım Master Planı” güncellemesi sonucunda raylı ve metrobüs sistemi limitlerini üretim yıllarına göre kısa, orta ve uzun vadeli olarak sınıflandırdıklarını anlatarak, “Alacağız” dedi. Şehrimizin ulaşım altyapısında gerçekten devrim niteliğinde bir adım olan raylı sistem sayesinde şehrimizin çağdaş seviyelere taşınması, “Bu başarı, yıllar süren çalışmalarımızın ve stratejik planlamamızın sonucudur. Bunu gündeme getirmek ve gerçekleştirmek için çok çalıştık. Çok şükür Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla bu projeye ismimizi koyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Raylı sistem hattının 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ndan (İstasyon Meydanı) başlayıp şehrin ana yolları olan Kudüs Caddesi, Çark Caddesi, Medeniyet Bulvarı ve Üniversite Caddesi’nden geçerek SAÜ ve SUBÜ kampüs alanlarına ulaşacağını belirten Şanlı, şöyle konuştu: :

“Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü ile Sakarya Büyükşehir Belediyemiz arasında yapılan bu protokol kapsamında Bakanlar Kurulu kararıyla Gar Meydanı-Kampüs Raylı Sistem Hattının projelendirilmesi, inşaat sonrası işlerinin gerçekleştirilmesi Araç alımları ise bakanlığın imzalarının ardından devredilecek.”

Yüce, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Uraloğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, MHP Küme Başkan Yardımcısı Muhammed Levent Bülbül, AK Parti Sakarya Milletvekilleri Lütfi Bayraktar, Çiğdem Erdoğan Atabek, Ali İnci, Ertuğrul Kocacık ve Murat Kaya, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever . MHP İl Başkanı Oğuz Alkaş’a ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Eyigün, projeyi acilen hayata geçireceklerini belirterek, çalışmanın Sakarya halkına hayırlı olmasını umduklarını ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu