Haber

Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi açılışa hazırlanıyor

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
1 milyon 260 bin metrekare büyüklüğüyle Türkiye’nin en büyük millet bahçeleri arasında yer alacak Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi için geri sayım başladı. 1 milyon metrekare yeşil alana sahip olacak Millet Bahçesi’nin tamamlanması yaklaşırken, lezzetin anavatanı Kayseri’de Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi, Gastronomi Günleri ile kapılarını açacak.

Başkan Büyükkılıç, 1 milyon 260 bin metrekare alana kurulan ve Kayseri Gastronomi Günleri kapsamında cuma günü kapılarını açacak olan Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde incelemede bulundu.

Başkan Büyükkılıç, Millet Bahçesi’ni gezerek, şenlik havasında gerçekleştirilecek ve şehrin mükemmel mutfağının tanıtılacağı Kayseri Gastronomi Günleri’nin etkinlik alanında incelemelerde bulundu. İnceleme sırasında Büyükkılıç’a Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hamdi Elcuman, Etüt ve Projeler Daire Başkanı Ahmet Erdem Bahçecioğlu, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Salih Özgöncü ve Spor A.Ş. eşlik etti. Genel Müdür İbrahim Somtaş da eşlik etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Gastronomi Günleri Açılış Programının Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımıyla 27 Ekim Cuma günü saat 13.30’da gerçekleşeceğini söyledi. Başkan Büyükkılıç da konuyla ilgili bir açıklama yaparak, “Cumhurbaşkanımızın adını taşıyacak ve Kayseri’mize çok yakışacak Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi, Kayseri’mizin yöresel lezzetlerinin sergileneceği Gastronomi Günleri ile kapılarını açacak” dedi. Gastronomi alanında kendini kanıtlamış bir ürün tanıtılacak.”

Kayseri’nin gastronomi alanında UNESCO Türkiye Milli Komitesi Yaratıcı Şehirler Ağı Ulusal Listesi’nde yer aldığını hatırlatan Büyükkılıç, “Gastronomi alanında sucuk ve pastırma, mantı, yalama, poç, fırın ağzıyla yapılan pek çok yemek var. , kurşun aşı, Develi cıvıklısı, çemen otu, kete, katmer, asit, nevzin, gilaburu suyu gibi yüzlerce lezzetimiz ve muhteşem bir mutfak zenginliğimiz var. “3 gün sürecek Gastronomi Günleri’nde mutfak zenginliğimizi tanıtacak etkinlik ve aktiviteler yer alacak” dedi.

CUMHURİYETİN 100. YILINI TAÇLANDIRACAK PROJE

Başkan Büyükkılıç, Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında kapılarını açacaklarını ve ‘Türkiye Yüzyılı’nı mükemmel bir projeyle taçlandıracaklarını belirterek, “Her yaştan insana hitap eden bir ortam. Grupların olduğu ve vatandaşlarımızın gün boyu burada rahatça vakit geçirebilecekleri bir yer.” olacak. 1 milyon metrekarelik yeşil alanı, oksijen deposu, yeme-içme mekanları, gezi ve aktivite alanlarıyla aranan, özlenen ve tavsiye edilen bir millet bahçesi olacak” dedi.

27, 28 ve 29 Ekim tarihlerinde 3 gün boyunca birbirinden değerli etkinliklerin de düzenleneceğini vurgulayan Büyükkılıç, etkinlik kapsamında ünlü şefler, yerel işletmeler, kadın kooperatifleri, akademisyenler, paneller, söyleşiler, atölye çalışmaları, çocuk etkinlikleri, yarışmalar düzenleneceğini söyledi. , yöresel lezzetler, promosyonlar, ikramlar, gastroshowlar, spor etkinlikleri ve sürpriz misafirlerin olacağını belirtti.

EV HANIMLARI BECERİLERİNİ GÖSTERECEK

Gastronomi Günleri kapsamında ‘Ev Hanımları Yöresel Yemek Yarışması’ düzenleneceğini duyuran Lider Büyükkılıç, ev hanımlarının hünerlerini sergileyeceğini, yarışta birinci olan kadın yarışmacıya yarım altın verileceğini, ikinciye ise 1. sırada yer verileceğini bildirdi. çeyrek altın, üçüncüye ise mutfak robotu şeklinde bir ödül verilecek.

Büyükkılıç, ayrıca Spor A.Ş. Cumhuriyetin ‘Yüzüncü Yılı’na özel etkinlikler düzenleneceğini söyledi. Önder Büyükkılıç, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ederek, “Sayın Cumhurbaşkanımıza, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımıza, TOKİ’ye, müteahhit firmamıza, Kayseri Büyükşehir Belediyemizin değerli ekibine, tüm dostlarımıza. Her aşamada emeği geçenler ve buradaki yeşil alan.” “Bütün bunları adım adım, oluşumunda gerçekleştiren çalışan hanımlarımıza ve çalışan arkadaşlarımıza özellikle şükranlarımı sunuyorum” dedi.

haberkurtalan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu