Haber

Öğrencilere cep telefonu ve internet desteği Resmi Gazete’de

‘Yükseköğretim Öğrencilerine Teknolojik Cihaz ve İnternet Desteği Sağlanması Hakkında Karar’ Resmi Gazete’de yayımlandı. Kararla, nihai satış fiyatı 9 bin 500 TL’yi geçmeyen elektronik fatura ile yapılan taşınabilir telefon cihazları ve bilgisayar cihazlarının alımlarında kullanılabilecek. Söz konusu öğrencilere sağlanacak internet desteği, ayda en fazla 10 GB olmak üzere, yıllık 120 GB limitle 12 ay boyunca ücretsiz olacak.

BİR KEZ 5 BİN 500 TL DESTEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, son satış fiyatı 9 bin lirayı geçmeyen cep telefonu ve bilgisayar cihazlarının alımında her öğrenciye bir defaya mahsus 5 bin 500 TL harçlık verilecek. bin 500 TL.

CİHAZI BAŞKA BİRİ KULLANIRSA GÜÇLENDİRİLEN FAİZ İLE GERİ DÖNECEKTİR

Bu kapsamda edinilen taşınabilir telefon cihazları, yararlanıcı tarafından ancak destekten yararlanıldığı tarihten itibaren en az 2 tam yıl süreyle kullanılabilir. Cihazların 2 yıl içerisinde satılması veya başka bir kullanıcı tarafından kullanıldığı tespit edilmesi halinde; Takviye ödemesi tarihinden itibaren belirlenen gecikme artış oranı üzerinden hesaplanan faizi ile birlikte hak sahibinden geri alınacaktır.

12 AYLIK 10 GB İNTERNET DESTEĞİ

Ayrıca öğrencilere 12 ay gibi sınırlı bir süre boyunca ayda 10 gigabyte’a kadar ücretsiz internet desteği verilecek.

Resmi Gazete’de yayımlanan kararda şu ifadelere yer verildi:

Ekteki “Yükseköğretim Öğrencilerine Teknolojik Cihaz ve İnternet Desteği Sağlanması Hakkında Karar”ın yürürlüğe girmesine karar verilmiştir.

MADDE 1- (1)Bu Kararın amacı, Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında 1 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 184’üncü maddesinin birinci fıkrasının (h) bendi uyarınca yükseköğretim öğrencilerine teknolojik cihaz ve internet desteği sağlanmasına ilişkin usul ve esasları belirlemektir.

26 YAŞINDAN KÜÇÜKLER FAYDALANABİLİR

MADDE 2- (1)Satın alma tarihi itibariyle 26 yaşını doldurmamış açık öğretim öğrencileri hariç, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan her yükseköğretim öğrencisine bir defaya mahsus teknolojik cihaz desteği ve bir yıllık internet desteği sağlanmaktadır.

TOPLAM DESTEK TUTARI 5 BİN 500 TL

(2) Bu ek, elektronik fatura ile yapılan son satış fiyatı 9.500 Türk Lirasını aşmayan taşınabilir telefon cihazları ve bilgisayar cihazlarının alımlarında kullanılır. İkinci el cihaz alımları bu esasın kapsamı dışındadır. Her öğrencinin tek seferlik kullanabileceği teknolojik cihaz desteğinin toplam tutarı maksimum 5.500 Türk Lirasıdır.

İNTERNET DESTEĞİ

(3) Söz konusu öğrencilere sağlanacak internet desteği, bir hatla sınırlı olmak üzere yıllık 120 gigabayt olup, 12 ay boyunca ayda en fazla 10 gigabayt ücretsizdir. Bu destek ilgili öğrencinin adına kayıtlı limit ile kullanılır. Diğer meseleler

MADDE 3- (1)2 nci madde kapsamında edinilen taşınabilir telefon cihazları, destekten yararlandığı tarihten itibaren en az iki tam yıl süreyle yalnızca yararlanıcı tarafından kullanılır.

(2) Bu Kararda yer alan kuralların ihlal edildiğinin veya matrahların amacına uygun kullanılmadığının tespiti halinde, kullanılan matrahın bedeli, gecikme oranında hesaplanacak faiziyle birlikte destek yararlanıcısından aktarılacaktır. ödeme tarihinden başlamak üzere 21/7/1953 tarihli ve 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsili Hakkında Kanunun 51 inci maddesinde belirlenen artış. geri alınır.

(3)Bu Karar kapsamında gösterilen gerekçeler Gençlik ve SporBakanlık bütçesine bu amaçla ayrılan ödenekten karşılanır.

USUL VE ESASLAR

MADDE 4- (1) Bu Kararın uygulama şekli ve esasları, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Bakanlığının görüşleri alınarak Gençlik ve Spor Bakanlığınca belirlenir. Müdürlüğü ve Yükseköğretim Kurulu. Güç

MADDE 5-(1) Bu Karar 1/11/2023 tarihinde yürürlüğe girer. Yönetici

MADDE 6- (1)Başkan bu Kararnamenin kararlarını yürütür.

Kaynak: Haberler.com / Eğitim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu