Haber

Merkezini Madrid’den Amsterdam’a taşıyacak olan Ferrovial’e İspanyol hükümetinden tepki

İspanya menşeli çok uluslu bir altyapı şirketi olan Ferrovial’in 1952’den beri İspanya’da bulunan merkezini mali avantajlar nedeniyle Hollanda’ya taşıma kararı siyasi tartışmalara neden oldu.

Karayolları, havalimanları, enerji ve inşaat altyapısı bölümlerinde faaliyet gösteren ve “İspanya’nın en büyük şirketlerinden biri” olarak anılan Ferrovial’in genel merkezini Madrid’den Amsterdam’a taşıma kararı, sol koalisyon hükümetinde sert tepkilere yol açtı.

Ferrovial’in İspanya’dan ayrılmasının bu ülke için yaklaşık 285 milyon euro vergi kaybı anlamına geldiği belirtildi.

Hükümet tarafından yapılan açıklamalarda Ferrovial yönetimi, “İspanyol olmamak, çıkar gözetmek, açgözlülük yapmak ve saçma sapan bahaneler uydurmak” ile suçlandı.

EkonomiUmarım bakanlık bunu önlemek için önlem alır.

İkinci Başbakan Yardımcısı, Çalışma ve Sosyal Ekonomi Bakanı Yolanda Diaz, “Vergi indirimlerinin olmadığı bir Avrupa için çalışmak zorundayız. Ferrovial, bayındırlık işlerinde büyük sözleşmeler yaparak büyüdü. Bağlılıklarını göstermeleri gerekiyor. Şirket hissedarlarından bu kararları gözden geçirmelerini rica eder, buna engel olacak tedbirleri almasını temenni ederim.” söz konusu.

Merkezinin Madrid’den Amsterdam’a taşınmasının “İspanyol olmakla bağdaşmadığını” savunan Diaz, “İspanyol olmak ülkenizde kalıcılığı savunmak demektir. Bu ülkemize sadakat değildir. Birçok İspanyol şaşkına döner. Gerektiğinde örnek tavır.” değerlendirmesini yaptı.

Birinci Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Dijital Geçiş Bakanı Nadia Calvino da Ferrovial’in “İspanya’ya çok şey borçlu olduğunu ancak ülkeye çok az bağlılık gösteren bir karar aldığını” belirterek, bu şirketin genel merkezini taşıma kararının ilişkilerini inceledi. hükümet olarak en uygun biçimde başka bir ülkeye. edeceklerini söyledi.

Öte yandan ana muhalefetteki sağcı Halk Partisi (PP) de hükümeti suçladı.

PP’nin Ekonomiden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Juan Bravo, Ferrovial’in İspanya’dan ayrılan ve yasal belirsizlik olduğunu iddia eden tek şirket olmadığını ve gelecekte bunlara yenilerinin eklenebileceğini belirtti.

haber-buyukcekmece.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu