Haber

İSTANBUL’DA TOPLANAN 477 DÜNYA ÜNİVERSİTESİNDEN 161 ÖĞRENCİ KABUL ETTİ

Bahçeşehir Koleji’nin farklı şehirlerdeki 35 kampüsünde eğitim gören ve başarısıyla Türkiye’nin gündemine oturan Gül Karen Aça’nın da aralarında bulunduğu dünyanın 477 numaralı üniversitesine kabul edilen 161 öğrenci gündeme geldi. BUEK Lideri Enver Yücel, “Bu başarılar sayesinde artık bir dünya okulu olduğumuzu görüyoruz. Bu bizim için çok gurur verici” dedi.

Bahçeşehir Koleji Diyarbakır Hevsel Yerleşkesi Fen ve Teknoloji Lisesi’nde eğitim gören 18 yaşındaki Gül Karen Aça, Harvard ve Stanford’un da aralarında bulunduğu dünyanın en önemli 9 üniversitesinden kabul alınca Türkiye’nin gündemine oturdu. Karen bu başarısıyla adından söz ettirdi ve hem ülkede hem de dünyada gurur kaynağı oldu. Bahçeşehir Koleji, Karen’ın yanı sıra farklı şehirlerdeki 35 kampüste öğrenim gören ve dünyada 477 üniversiteden kabul alan 161 öğrenciyi Kemerburgaz’daki Bahçeşehir Üniversitesi Gelecek Kampüsü’nde buluşturdu. BUEK Başkanı Enver Yücel, Bahçeşehir Koleji Yönetim Kurulu Üyesi Semra Yücel, Bahçeşehir Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel, Bahçeşehir Koleji Yönetim Kurulu Başkan Vekili Begüm Yücel, Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şirin Karadeniz, Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ, Genel Müdür Yardımcıları ve okul yöneticileri katıldı. Toplantıda Gül Karen Aça’nın yanı sıra Harvard, Stanford, Oxford, MIT, Johns Hopkins ve DUKE gibi dünyanın önde gelen üniversitelerinden kabul edilen 161 öğrenci hazır bulundu.

Açılış konuşmasını yapan Genel Müdür Hasret Dağ, bu başarının Türkiye için de gurur verici olduğunu belirterek, “Bugün geldiğimiz noktada öğrencilerimiz sadece Türkiye’de değil her ülkede üreten yeni bir toplum üreteceklerdir. birer dünya vatandaşı olarak topraklarından aldıkları güçle evrensel değer ve bilimle dünyayı ileriye taşıyan, topluma değer katan bir güç haline geldiler” dedi. Bu nedenle hepinizi canı gönülden kutluyorum.”

prof. Şirin Karadeniz, “Artık dünyaya açılacaksın. Dünyanın farklı yerlerine gidiyorsun. Belki gittiğin yerde kalırsın, belki dönersin, belki başka ülkelere gidersin. Nereye gidersen git.” , Dünyadaki tüm yeni bilimsel gelişmeleri alıp kendinize bir yol bulmalısınız ama mutlaka kendi içinizde özümsemelisiniz.Dönüşünüzü ve ülkenize transferinizi sabırsızlıkla bekliyoruz.” dedi.

“DOĞRU YOLDA OLDUĞUMUZU GÖRÜYORUZ”

Öğrencilerin elde ettikleri başarıdan memnun olduklarını belirten BUEK Lideri Enver Yücel, eğitim alanında yaptıkları çalışmaların meyvelerini aldıklarını ve bu nedenle doğru yolda olduklarını belirterek, “Ödüllerini aldığımız için çok mutluyuz. Yaptığımız işin ne kadar doğru olduğunu ve doğru yolda yürüdüğümüzü görüyoruz.Yılın bu aylarında dünyanın dört bir yanından yüzlerce üniversiteden öğrencilerimize kabuller geliyor.Bu sektörde çalışmaya başladığımızda, global dünyanın bir parçası olacağımızı söyledik.Yani dünyanın en saygın eğitim kurumlarından biri olmayı hedef koyduk.Şimdi görüyorum ki dünyanın en iyi liselerinden mezun olanlar, bir kez daha dünyanın en güzel üniversiteleri arasında. Türkiye’de Bahçeşehir Koleji’ne öğrenciler kabul edildiği gibi kabul ediliyor. Hem Türkiye’deki üniversitelerimiz hem de dünyadaki üniversiteler bu öğrencileri başarılarından dolayı burslu olarak kabul ediyorlar.” söz konusu.

“ARTIK BİR DÜNYA OKULUYUZ”

Fen ve Teknoloji Liselerinin temellerini atarken zorlandıklarını ancak şimdi bu zorlu süreçleri sevindirici sonuçlarla aştıklarını ifade eden Yücel, “17 yıl önce kurduğumuz Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi yeni tip oldu. Biz bu liseleri açarken çok zorlandık çünkü ‘Zaten fen liseleri var. Müfredatımızla, her şeyimizle farklılaştık. Bu başarılar sayesinde bir dünya okulu haline geldiğimizi görüyoruz. Öğrencilerimiz saygın dünya üniversiteleri tarafından kabul edilmektedir. Üstelik bu kabuller aynı zamanda tam burslu kabullerdir. Bu memnuniyet bize yeter. Bundan sonra amaç daha çok “Gençlerimizin peşine düşeceğiz, onlar başarılarını sürdürecekler. Daha sonra başarılı bireyler olarak ülkelerine dönecekler” dedi. Yücel, öğrencilere memleketlerini ve ailelerini unutmamalarını tavsiye etti. Başarılarıyla adından söz ettiren ve hikayesini anlatan Gül Karen Aça, çok gurur duyduğunu ifade etti.

“SEVDİĞİM İŞİ YAPTIM”

ABD’deki Dartmouth Üniversitesi’nden tam burslu olarak mezun olan Kıvanç Toper, “Bartın’da büyüdüm. Uçuş trafiğinin yoğun olduğu bir yer. Çoğu çocuk gökyüzünde bulutlara ve yıldızlara bakar. Benim hep uçaklarım olur. Benim gözümde bu biraz daha uçak mühendisliği.Amerika sevgimi ortaya çıkardı.Böylece Amerika hayalim gerçek olmaya başladı.Türkiye’de insansız hava araçları bölümü çok gelişti ve çok var Bu yarışmalara katıldım.Maddi sebeplerle bu konularda kendimi geliştirdim.Bunun dışında ufak tefek havacılık ve roket çalışmaları yaptım.Kendimi geliştirdim ve sevdiğim işi yaptım. Sonuçtan çok memnun oldu” dedi.

ABD’de Cornell Üniversitesi’ne kabul edilen Elif Naz Yılmaz, “Yurt dışında bir profesörle araştırma projesi yaptım. Bu yıl umut vadeden 100 genç arasına girdim. sosyal entegrasyon.Bunun üzerine bir NFT koleksiyonu yaptım.NFT koleksiyonundan elde ettiğim geliri de bağışladım.Kesinlikle amacıma ulaştığımı düşünüyorum.Bu süreçte başta arkadaşlarım olmak üzere okulumun ve arkadaşlarımın desteğini gördüm. Ailem özellikle Yüksel’in desteğini aldım.Yüzlerce gencin arasında olmak önümde açıldı.Üniversiteye giriş aşaması çok kademeli ve çok “Birçok değişkeni içinde barındıran bir süreç. Tüm bu değişkenleri mükemmel yapmalısınız. Başka türlü girmek gerçekten çok zor. Allaha şükür kabul edildik. Üniversiteden sonra bir süre yurt dışında çalışmayı ve ardından Türkiye’ye dönmeyi planlıyorum” dedi.

Gençlerle toplu fotoğraf çekiminin ardından gerçekleştirilen ‘Bahçeşehir Koleji’nden Dünya Üniversitelerine’ başlıklı panelde 10. ve 11. sınıf öğrencileri dünyanın en prestijli üniversitelerinden kabul edilen öğrencilerle bir araya geldi. Üniversite hayatına yurt dışında devam etmek isteyen öğrenciler merak ettikleri soruları kabul edilen öğrencilere sordu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu