Haber

İsrail ordusu, bir İsrailli yerleşimciyi öldüren saldırı zanlılarını yakaladığını açıkladı

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria’nın Eriha kentinde bir Yahudi yerleşimcinin öldürüldüğü saldırının zanlılarını yakaladığını duyurdu.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, ordu güçlerinin ve İsrail İç İstihbarat Teşkilatı Şin-Bet’in (Şebak) Akabet-u Cebr kasabasında bir konuta baskın düzenlediği belirtildi.

Baskında saldırıdan sorumlu olduğu öne sürülen iki kişinin yakalandığı belirtildi.

Baskında konuttan kaçmaya çalışan bir zanlının vurularak yaralandığı bildirildi.

Şüphelilerin yanlarında bulunan silahlara el konulmasının ardından sorgulanmak üzere Şin Bet’e sevk edildiği bildirildi.

Batı Şeria’da tansiyon yükseliyor

Bir Yahudi yerleşimci, 27 Şubat’ta işgal altındaki Batı Şeria şehri Jericho’daki yasadışı Yahudi yerleşim yeri Beit HaArava yakınlarında düzenlenen silahlı saldırıda öldürüldü.

İsrail güçlerinin 22 Şubat’ta birçok noktadan Nablus’a düzenlediği baskın, bölgede gerilimi bir kez daha tırmandırmıştı. İsrail ordusunun düzenlediği baskında 11 Filistinli hayatını kaybetti, yüzlercesi de yaralandı.

26 Şubat’ta, Batı Şeria’nın kuzeyindeki Huwwara kasabasında silahlı bir saldırıda iki Yahudi yerleşimci öldürüldü.

Aynı günün akşamı yüzlerce Yahudi yerleşimci İsrail ordusunun gözetiminde Huwwara kasabasına gelerek Filistinlilere karşı “toplu intikam” baskınları düzenledi.

Yerleşimciler gece boyunca kasabadaki onlarca ev ve arabayı ateşe vermiş, Filistinlilere saldırmış ve evlerini taşlamıştı. Yahudi yerleşimcilerin Zatara köyüne düzenlediği saldırı sonucu bir Filistinli hayatını kaybetti, olaylarda çok sayıda kişi yaralandı.

Art arda gelişen saldırıların ardından Eriha kentine silahlı baskın düzenlendi ve İsrail ordusu, kaçan saldırganları yakalamak için Eriha’yı kuşatma altına aldığını duyurdu.

ayasajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu