Haber

IRC: İsrail saldırıları genişlerse Gazze’de yerinden edilen sivillerin gidecek hiçbir yeri kalmayacak

Ünlü fizikçi Albert Einstein’ın kurduğu New York merkezli Uluslararası Kurtarma Komitesi (IRC), Gazze’de yerinden edilen sivillerle ilgili yaptığı açıklamada, İsrail’in güneydeki saldırılarını genişletmesi halinde yaklaşık 1,5 milyon insanın gidecek hiçbir yeri olmayacağını belirtti.

IRC tarafından yapılan açıklamada, “İsrail Refah’a doğru ilerlerken, Uluslararası Kurtarma Komitesi (IRC) acil ateşkes çağrısını yineliyor. Refah’taki askeri operasyonlar, Mısır’dan ve yardım kuruluşlarından gelen yardım transferlerini önemli ölçüde sekteye uğratacak.” İsrail orada güvende olacaklarını söyledi.” Filistin halkının en temel hizmetleri bile sağlamasına engel olacak. Sürekli korku, endişe ve stres altında yaşayan ve yiyecek, su ve sağlık hizmetlerinden mahrum kalan Filistinlilerin hayatta kalmalarına yardımcı olacak hiçbir şeyleri olmayacak. Eğer refah, Gazze şehri ve Han Yunus’la aynı kaderi paylaşırsa, Gazze’nin “Bütün toprakları, Gazzeliler için umut ve hayatta kalma umuduyla birlikte yok edilecek.”

NÜFUSUN YARISINDAN FAZLASI GÜNEYDE

IRC Acil Durumlar Başkan Yardımcısı Bob Kitchen yaptığı açıklamada, “Refah’taki askeri operasyonlar bir milyondan fazla Filistinlinin yerinden edilmesine yol açacak ve on binlerce insan için ölüm, yıkım ve yaralanma riski oluşturacaktır. Gazze’nin yarısından fazlası 2,2 milyon nüfus Refah’a sığındı “Bunların çoğunluğu geçici barınaklarda, çadırlarda veya açık havada yaşıyor” dedi.

Yalnızca ateşkesin sivil ölümlerini ve insani trajediyi durdurabileceğinin altını çizen IRC, düşmanlıkların derhal durdurulması ve tüm etkili tarafların kalıcı bir ateşkes sağlamak için bu etkiyi kullanmaya davet edilmesi çağrısında bulunuyor. Yalnızca ateşkes sivilleri koruyacak ve hayat kurtarmak için gereken insani yardım düzeyinin artırılmasını sağlayacaktır. Sözlerine yer verdi.

haber-kure.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu