Haber

Hasta ve engelli seçmenler oylarını mobil sandıkta kullandı

Yozgat ve Niğde’de hasta ve engelli seçmenler “mobil sandıklarda”, Kırıkkale ve Sivas’ta ambulansla götürüldükleri okullarda oy kullandı.

Yozgat’ın ilçelerinde ikamet eden engelli ve yatalak 6 vatandaşın oy kullanmaya gidemeyen ev ve hastanelerine seyyar sandıklar götürüldü.

Hasta ve engelliler kendileri için oluşturulan alanlarda oy kullandı.

Kahramanmaraş Göksun’dan Yozgat’a gelen depremzede Nebi Karaca da tedavi gördüğü Şehir Hastanesi’ndeki odasında tercihini yaptı.

Karaca, gazetecilere seçimlerde başarılar diledi.

Vatandaşlık görevini yaparak oyunu kullandığını belirten Karaca, “Daha önce seçim kuruluna başvurdum, kabul ettiler. Bugün seyyar sandık hastaneye getirildi ve oy kullandım.” söz konusu.

Kelami Çabuk, 85 yaşındaki annesi Vesile Çabuk’un oy kullanmaya gidemeyeceğini bu nedenle seyyar sandık için seçim kuruluna başvurduklarını belirtti. dedi.

Niğde

Niğde’de bedensel engelleri nedeniyle sandığa gidemeyen 30 seçmen, evlerine gelen görevliler eşliğinde seyyar sandıkta oy kullandı.

Aşağı Kayabaşı Mahallesi’ndeki evinde oy pusulasını kullanan yürüme engelli 72 yaşındaki Elif Uyar, “Ülkemize iyi insanlar gelsin. vatanımız huzur bulsun, başka bir şey istemiyorum. Sandık geldi, Allah razı olsun.” sözlerini kullandı.

Yukarı Kayabaşı Mahallesi’ndeki evinde oy kullanan Leyla Temel (72) de seçimlerin ülkeye hayırlar getirmesini diledi.

Kırıkkale

Kırıkkale’nin Yenimahalle semtindeki evinden rahatsızlanarak oy kullanmaya gidemeyen 71 yaşındaki Abdullah Öncü, ambulansla Süleyman Demirel Anadolu Lisesi’ne kaldırıldı.

Öncü, sağlık görevlileri tarafından ambulanstan alınarak tekerlekli sandalye ile oy kullanacağı sınıfa götürüldü.

Oyunu oynadıktan sonra tekrar ambulansa alınan Öncü, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Allah ülkemize hayırlı uğurlu olsun. Allah sağlık çalışanlarını yanımızda etsin. Onlar hep var olsunlar” dedi. söz konusu.

Öte yandan İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı 13 ambulans, 8 servis aracı ve 80 işçi gün boyu hasta vatandaşların hizmetinde olacak.

sivas

Sivas’ta yaşlılığa bağlı kronik hastalıkları bulunan 90 yaşındaki Şükriye Biçer, ambulansla getirildiği Sivas Borsa İstanbul Anadolu Lisesi’nde vatandaşlık görevini yerine getirdi.

Sağlık görevlileri ve yakınları eşliğinde seçmen listesinde adının yazılı olduğu sınıfa tekerlekli sandalyede getirilen Biçer, oyunu oynadıktan sonra tekrar ambulansa bindirilerek evine götürüldü.

Yaşlı kadının kızı Şahinder Biçer, sağlık görevlilerine teşekkür ederek, “Annem de kronik rahatsızlığı nedeniyle evde bakım hizmetlerinden yararlanıyor. Evden aldılar, buraya getirdiler. Oyunu kullandı.” konuştu.

canik-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu