Haber

Evlendikleri gün depremi yaşayan veteriner çift, gönüllü olarak çalıştıkları Hatay’da ara vererek dünyaevine girdi.

KAHRAMANMARAŞ merkezli sarsıntıların yaşandığı 6 Şubat’ta nikah tarihini alan ancak afet nedeniyle nikah tarihini erteleyen ve Hatay’da isteyerek çalışan veteriner hekimler Burcu Dursun ve Erdi Can, 2 saat ara verip evlerine oturdu. Adana’da nikah masası.

Hatay Dörtyol Belediyesi’nde görev yapan Veteriner Hekim Burcu Dursun ve meslektaşı Erdi Can’ın İstanbul’da nikah masasına oturduğu 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta iki büyük deprem meydana geldi. Felaketin ardından nişanlısının durumunun iyi olduğunu öğrenen Dursun, Türk Veteriner Hekimler Birliği’ni arayarak gönüllü olarak Hatay’a gitmek istediğini bildirdi. Depremden etkilenen illerde kurulan hayvan tedavi merkezlerinin Hatay koordinatörü olarak atanan Dursun, nişanlısı Can ile birlikte 15 gün boyunca moloz altına ve sokağa bırakılan hayvanlar üzerinde çalıştı. Yaralı hayvanların tedavi süreci tamamlanınca Burcu Dursun, evlilik konusunu Adana Veteriner Odası Başkanı Nihat Köse’ye açtı. Adana Seyhan Belediyesi ile irtibata geçilerek eksikliklerin tamamlanması üzerine nişanlı çifte yeni bir nikah tarihi verildi. Yoğun mesainin ardından 2 saat ara veren çift, Adana’da nikah masasına oturdu. Deprem felaketinin ardından bölgede yoğun çalışma yürüttüklerini ifade eden çift, 2 saat ara verdiklerini, düğünün ardından görev için Hatay’a gideceklerini söyledi.

‘Üzerimizde hala önlük var’

Burcu Dursun’un talebiyle ilgili süreci anlatan Adana Veteriner Odası Başkanı Nihat Köse, “Türk Veteriner Hekimler Birliği Merkez Konseyi, sarsıntılı illerin uyumlaştırılması için Adana Veteriner Odası’nı görevlendirdi. Burcu Hanım ve nişanlısının geldiğini öğrendiğimizde. Dörtyol Belediyesi’nde görev yapan Erdi Bey aslında deprem sabahı evlendi, hizmet ettikleri en yakın ve en sadık kişilerle görüştük.Meselenin Adana olduğunu düşünerek Seyhan Belediyesi’ne talepte bulunduk ve aldık. yeni bir düğün günü. İşlemleri tamamladık. Önlüklerimiz hala var. Bu zor günlerin ardından geldiler. Yüzlerinde bir güzellik, bir gülümseme olsun istedik. Arkadaşlarımız tekrar deprem bölgesine gidip çalışmalarına devam edecekler.” söz konusu.

habermacka.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu