Ekonomi

Eski Merkez Bankası çalışanı göreve iadesini istedi

Hafize Gaye Erkan’ın Merkez Bankası Başkanlığı görevinden alınmasıyla sonuçlanan CİMER şikayetinin sahibi eski Merkez Bankası çalışanı Büşra Bozkurt, göreve iade talebinde bulundu. Bozkurt, Gaye Erkan’ın babasıyla ilgili olayın iftira değil gerçek olduğunun kanıtlandığını da belirtti.

Hafize Gaye Erkan ve ailesiyle ilgili CİMER’e yapılan başvuruyla ortaya çıkan bazı iddialar kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Merkez Bankası çalışanı Büşra Bozkurt, CİMER başvurusunda, Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan tarafından işten çıkarıldığını iddia ederek, baba Erkan’ın bir çalışana tokat attığı kamera kayıtlarının bulunduğunu iddia etti. Tezler bunlarla sınırlı kalmadı, Erkan’ın ailesinin Kadıköy’de apartman sahibi olduğu, baba Erol Erkan’ın ise Mehmet Ağar’ın yakın akrabası olduğu iddia edildi.

Sözcü’de yer alan habere göre, Merkez Bankası’nın yeni Başkanı Fatih Karahan’ın göreve getirilmesini talep eden Bozkurt, “Ben sadece şikayetimi dile getirdim. Olaya ‘operasyon’ denildi. Yalan söylemekle suçlandım. Ancak gerçek ortaya çıktı.” Yeni atamanın ülkemize, milletimize hayırlı olmasını diliyorum.” “En kısa sürede işime geri dönmeyi umuyorum.” söz konusu.

CİMER’e yaptığı şikâyetin ardından iftiralarla dolu zorlu bir süreçten geçtiğini ancak Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararıyla mağduriyetinin bir anlamda kanıtlandığını belirten Bozkurt, “Merkez Bankası’ndaki görevimden istifa ettim. Görev tanımı yapılmayan ve resmi olarak müdürümüz olarak ilan edilmeyen Baba Erol Erkan’ın talimatı var.” “Ben dışarı atıldım” dedi.

“BEN DÖNMEK İSTİYORUM”

Bozkurt, “Beni görevden alan yetkililer, baba Erol Erkan’ın talimatına uymayacaklarını üzüntüyle ifade ettiler.” Ve, “Son çare olarak CİMER’e başvurdum. Bütün amacım işime dönmekti. Gaye Hanım’ı hedef almadım. Cumhurbaşkanına yönelik bir komplo olmadı.” “Plan yok, operasyon yok, iftira yok. Ben sadece mağdurdum. Yalan söylemekle suçlandım. Bugün yalancı durumuna düşmekten kurtuldum, işsizlikten kurtulup işime geri dönmek istiyorum.” söz konusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu