Ekonomi

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi’nden Yatırım Süreçleri Rehberi

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, Başkanlığın internet sitesinden kolayca ulaşılabilen, 8 farklı sektörü kapsayan ve çeşitli diyagramlarla şematize edilen Yatırım Süreçleri Rehberi ile ilgili olarak, “Yatırım Süreçleri Rehberi, ofisimizin Türkiye’de verdiği hizmetleri kapsamaktadır. bilgilendirme, proje takip ve yatırım destek süreçleri, kalitesinin ve kapsamının geliştirilmesi açısından büyük önem arz etmektedir.” ifadeleri kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi’nden yapılan açıklamaya göre, Türkiye’de birinci sınıf bir çalışmanın sonucu olan “Yatırım Süreçleri Rehberi” yayınlandı.

Çalışma ile şirketin kuruluşundan yatırımın faaliyete geçtiği ana kadar tamamlanması gereken tüm bürokratik süreçlerin izin, onay, ruhsat ve lisans süreçleri şematize edildi.

Kılavuz, yatırımlarla ilgili tüm bürokratik işlemler için atılması gereken adımları, başvuru yetkisini, gerekli belgeleri, yaklaşık işlem tarihlerini ve işlem fiyatlarını gösteriyor. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi’nin “invest.gov.tr” internet sitesinde yayınlanan online rehber, tüm yatırımcılar için bir rehber niteliğindedir.

Kılavuzlar 8 ana bölümü kapsar

2020 yılında hazırlıklarına başlanan rehber, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ile uyum içinde, yatırım süreçlerinde yer alan bakanlıklarla yakın işbirliği içinde hayata geçirildi. Yatırım süreçlerinin şeffaf ve kolay anlaşılır olması hedefiyle doküman formatında hazırlanan rehber, daha sonra dijital ortama aktarılarak akıllı yatırım süreci rehberine dönüştürüldü.

8 ana bölümde, yatırımlarla ilgili tüm bürokratik süreçler için atılması gereken adımlar, başvuru yetkisi, gerekli belgeler, yaklaşık işlem süreleri ve işlem fiyatları tek bir kılavuzda toplanmıştır. Yatırım Süreçleri Rehberi’nde yer alan 8 ana sektör ise atık bertaraf ve geri kazanım, imalat, enerji, orman ve orman ürünleri, madencilik, lojistik, hizmet, tarım ve hayvancılık oldu.

Yatırım Süreç Rehberi, bir yandan yatırımcıların ilgili sektörlerdeki yatırım sürecinde izlemesi gereken her adımı özetlerken, diğer yandan da görüşler doğrultusunda süreçleri kolaylaştırma ve basitleştirme çabalarına temel oluşturmaktadır. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ile uyumlu olarak özel sektörden alınan Kılavuz, yatırım mevzuatındaki gelişmeler ışığında sürekli güncellenecektir.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, yatırım süreçlerinin takip edilmesinin önemine vurgu yaparak, Ofisi’nin temel misyonunun Türkiye’nin yatırım ortamını uluslararası iş dünyasına tanıtmak ve ileriye yönelik projeler yürütmek olduğunu vurguladı. hedef sektörlere özgü yatırım çekme faaliyetleri.

Çözüm odaklı hizmet anlayışıyla hareket ettiklerini ve hizmetlerin etkinliğini ölçmek için özel şube temsilcileri ile iş birliği ve uyum kanallarını güçlendirmeye özen gösterdiklerini kaydeden Dağlıoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Bu amaçla, yatırım yapma aşamasında olan yatırımcılarımıza süreç boyunca her türlü bilgi paylaşımını sağlamak ve gerekli bürokratik takviyeyi sağlamak amacı ile faaliyetlerimizi yürütmekteyiz. Sekiz farklı segmenti kapsayan Yatırım Süreçleri Rehberi erişilebilir bir biçimde ve çeşitli diyagramlarla şematize edilerek sade ve anlaşılır bir şekilde yayımlanması, bilgilendirme, proje takip ve yatırım güçlendirme süreçlerinde ofisimiz tarafından verilen hizmetlerin kalitesinin ve kapsamının geliştirilmesinde büyük değer taşımaktadır.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu