Haber

Bursa’da yarın okullar tatil mi? 6 Şubat Salı. Bursa’da okul yok mu?

6 Şubat’ta Türkiye’de KahramanmaraşPazarcık ilçesinde saat 04.17’de 7.7 büyüklüğünde, Elbistan ilçesinde ise 13.24’te 7.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kahramanmaraş Hatay, Osmaniye, Adıyaman,Diyarbakır, Şanlıurfa,Gaziantep,Bursa,Adana,Malatya ve Elazığ’ı vuran yüzyılın felaketinde 53 bin 537 kişi hayatını kaybetti, 107 bin 213 kişi de yaralandı. Bursa’da yarın okullar tatil mi? 6 Şubat Salı. Bursa’da okul yok mu?

6 ŞUBAT’TA NELER OLDU?

120 bin kilometrekarelik alanda 14 milyon vatandaşı doğrudan etkileyen depremler, 11 il, 124 ilçe, 6 bin 929 köy ve mahallede ağır hasara neden oldu.

Ülke genelinde 7 gün ulusal yas ilan edilirken, deprem bölgesinde olağanüstü hal ilan edildi.

Depremin ardından tüm kamu kurumları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve gönüllüler seferber edildi ve bölgeye su, gıda, ilaç ve giyim başta olmak üzere tüm yaşam malzemeleri hızla gönderildi.

Depremde yıkılan 38 bin 901 bina ile çalışır durumda olduğu belirlenen 26 bin binada arama kurtarma çalışmaları yapıldı.

Müdahale çalışmaları kapsamında bölgede 11 bin 488’i uluslararası işçi, 35 bin 250 arama kurtarma çalışanı ve 142 bin güvenlik görevlisi olmak üzere toplam 650 bin işçi görev yaptı.

Bölgedeki 350 çadırkentte 645 bin çadır, 414 konteyner kentte ise 215 bin 224 konteyner kuruldu.

6 ŞUBAT DEPREMİ SAAT KAÇTA OLDU VE KAÇ DAKİKA SÜRDÜ?

Kandilli Rasathanesi, 6 Şubat’ta Maraş merkezli 7,7 büyüklüğündeki depremle ilgili yapılan açıklamada, “Sismik dalgaların modellenmesi çalışmasında, 04:17 depreminin 3 farklı şokla meydana geldiği ve depremin 2017’den daha uzun sürdüğü belirlendi. 80 saniye.”

6 ŞUBAT DEPREMİNDEN KAÇ KİŞİ YARALANDI?

6 Şubat depreminde 53 bin 537 kişi öldü, 107 bin 213 kişi de yaralandı.

BURSA’DA OKULLAR YARIN KAPALI MI?

Hatay ve KahramanmaraşYarın okullar tatil ediliyor.

‘Yüzyılın felci’ olarak nitelendirilen 6 Şubat depreminin yıldönümünde Hatay ve KahramanmaraşEğitim ve öğretime 1 gün ara verildi.

Kahramanmaraş merkezli depremin en yıkıcı etkilerinin 6 Şubat’ta görüldüğü Hatay’da, felaketin yıl dönümünde eğitime 1 gün ara verildi. Eğitime ilişkin karar Hatay Valiliği tarafından açıklandı.

Hatay Valiliği, konuya ilişkin yaptığı duyuruda, büyük felaketin birinci yıl dönümünde eğitim ve öğretime bir gün süreyle ara verildiğini belirtti. Buna göre yarın (6 Şubat) kentteki okullarda eğitim ve öğretim yapılamayacak.

KAHRAMANMARAŞ’TA DA EĞİTİM DURDURULDU

6 Şubat depreminin merkez üssü olan Kahramanmaraş’ta eğitime 1 gün ara verildi. Konuyla ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün sosyal medya hesabından açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“6 Şubat 2023 tarihinde ilimizde meydana gelen depremin yıl dönümü nedeniyle taziye, mezarlık ziyaretleri ve anma törenleri nedeniyle ilimiz genelinde trafik sıkışıklığı yaşanacaktır. Ayrıca öğrencileri taşımak için kullanılan servis araçları da trafik yoğunluğu yaratacaktır. Bu nedenle ilimiz genelinde resmi ve özel ulaşım hizmetleri oluşacaktır. “6 Şubat 2024 tarihinde her düzeydeki okul ve kurumlarda eğitim ve öğretime bir gün süreyle ara verilmiştir.”

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu