Ekonomi

Bakan Kurum’dan kentsel dönüşüm açıklaması

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “İstanbul’da bugüne kadar 66 bin bina 379 bin bağımsız bölüm başvurusu yaptı. Bu kapsamda Pendik’te 1723 bina başvurdu. İnşallah 1 ay içinde hep birlikte.” 1,5 milyon konutumuz olacak, başvurusunu alacağız ve 5 yılda vatandaşlarımızla el ele bu dönüşümü bitireceğiz.”

Bakan Kurum, 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından başlayan 125 bin konutluk inşaat çalışmalarının hızla devam ettiğini söyledi.

Kurum, ilk etapta 319 bin konut ve bir yıl içinde toplam 650 bin konut yapacaklarını bildirdi.

Kentsel dönüşüm çalışmaları

Bakan Kurum, 2012 yılında Gaziosmanpaşa’da ilk kazının “Türkiye’nin dört bir yanında kentsel dönüşüm” olduğuna dikkat çekti.

“İstanbul’da 1,5 milyon konutun büyük dönüşümü” ve “Yarımız” kampanyalarını artık başlattıklarını belirten Kurum, Anadolu Yakası’nda 500 bin, Avrupa Yakası’nda 500 bin olmak üzere 2 rezerv alanı belirlediklerini belirterek, kalan 500 bin konut ise yerinde. kentteki 1,5 milyon riskli konutu da vatandaşların istekleri çerçevesinde dönüştürerek restore edeceklerini bildirdi.

İlk yılda 200 bini şantiyede, 100 bini rezerv alanda olmak üzere 300 bin konutu hızla yapacaklarını belirten kurum, maliyetin yarısını devletin karşılayacağını, bedelini ise vatandaşın ödeyeceğini bildirdi. 2+1 dairelerde kalan tutar ayda 5 bin 625 liradan başlayan taksitlerle 10 yıl.

Bakan Kurum, “İstanbul’da bugüne kadar 66 bin konut 379 bin bağımsız bölüm başvurusu yaptı. Bu kapsamda Pendik’te 1723 binamız başvurdu. İnşallah 1 ayda 1,5 milyon konut başvurusu alırız hepimize, 5 yıl içinde de bu olacak. Dönüşümü vatandaşlarımızla el ele bitireceğiz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu