Haber

Aydın’daki depremde uzuvlarını kaybeden çocuklara protez desteği sağlandı

Aydın’da, Kahramanmaraş merkezli depremde uzuvlarını kaybeden çocuklara protez desteği sağlamak amacıyla atık malzemelerden üretilen metal parçalar satıldı.

Depremden etkilenen çocuklara hizmet veren Çukurova Üniversitesi Çocuk Refah Merkezi’ne katkı sağlamak amacıyla iş adamı Hasret Erkul ve HAUS Santrifüj Teknolojileri öncülüğünde “Koleksiyon yarım kalmasın” projesinin tanıtımı yapıldı ve eserler satıldı. .

Gazeteci ve yazar Belkıs Kamut Aktürk, tamamı atık malzemelerden yapılan 20 eserin hikâyesini katılımcılara anlattı. Satıştan elde edilecek gelir, depremde uzuvlarını kaybeden çocuklara protez alımında kullanılacak.

Eserleri yaratan sanatçı Sema Akbel, gazetecilere anlamlı bir projede yer almaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Akbel, “Aslında toplam 6 eser yapmak üzere yola çıktık. Ama yapılan işin ve yardımların boyutu o kadar büyüktü ki, sadece 6 eserimiz değil, şu anda 20 ayrı parçamız var. Hepsini atıklardan yaptık. malzemeler ve hepsi farklı işlere dönüştü.” söz konusu.

Özlem Erkul, “Oradaki çocuklarımız geride kalmasın, buradan ilk eli verelim dedik. Sektördeki tüm firmalarımızın atıklarını burada topladık. Bunun bir başlangıç ​​olmasını istiyoruz, istiyoruz. Sürdürülebilir olmak, sadece anma günlerinde değil, çocuklarımızın ihtiyaç duyduğu her an yanında olduğumuzu göstermek istiyoruz.” dedi.

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel de çocuklar için çok anlamlı bir projeye imza attıklarını söyledi.

Tuncel, “Türkiye’nin neresinde olursa olsun bunları yapmak en büyük hedefimiz ve bu konuda çalışıyoruz. Şu anda sistemimizde 142 çocuğumuz var. Adana dışından ve etkilenen diğer illerden daha fazla çocuğa ulaşmak istiyoruz.” Depremden dolayı bu bizim en büyük dileğimiz. Böyle bir merkezin varlığından faydalanıyoruz ve tüm çocuklarımızın bilgilendirilmesi bizim için çok önemli.” İfadelerini kullandı.

Projeye destek veren Ampute Futbol Milli Takım Antrenörü İsmail Pak, çocuklara manevi destek sağlamak için burada olduğunu belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu