Haber

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Galatasaray Spor Kulübü’nü ziyaret etti

Burak KESKİNCİ/ AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Galatasaray Spor Kulübü’nü ziyaret etti. Ziyaretin ardından açıklama yapan Kurum, “Bizim de sevdiğimiz bir takımımız var ama İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak İstanbul’un tüm kulüplerinin destekçisiyim. Göstereceğimi tüm İstanbullular görecek. Bu sadece sözde değil, 1 Nisan sabahı eylemlerde de geçerli.” Galatasaray Başkanı Dursun Özbek şunları söyledi: “Şahsi görüşüm Sayın Bakanımızın İstanbul için bir şans olduğu yönündedir. Özellikle İstanbul’un ihtiyaçları çerçevesinde faaliyetlerini sürdüreceğine son derece eminim” dedi.

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Galatasaray Spor Kulübü’nü ziyaret etti. RAMS Park’taki ziyarette Kurumu, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek karşıladı. Görüşmelerin ardından kurum ve Özbek, Özhan Canaydın Konferans Salonu’nda basın açıklaması yaptı. Cumhuriyetin 100. yılına özel olarak tasarlanan Galatasaray forması, Galatasaray tarafından kuruma hediye edildi. Sporda tesis, altyapı ve spor turizminin önemine değinen kurum, 6 Şubat Depremi’nde İstanbul kulüplerine verilen destek, çalışma ve çabalara teşekkür etti.

“KULÜPLERİMİZ takdire şayan bir duruş sergiledi”

6 Şubat depreminde yaşananlara değinen Kurum, “Kulüplerimiz, gerek konteyner kentler, gerekse kalıcı konutlar açısından, mali yüklerine rağmen gerçekten takdire şayan bir duruş sergiledi. Bu anlamda spor kulüplerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. “

“İSTANBUL KULÜPLERİMİZE ZİYARETLERE DEVAM EDECEĞİZ”

Ziyaretiyle ilgili konuşan Kurum, “Sporu, sporcularımızı ve İstanbul’un rengini temsil eden üç büyük kulübümüzü ziyaret etmiş olacağız. Ardından İstanbul kulüplerimizi ziyaret etmeye devam edeceğiz. Galatasaray çok köklü bir kulüp. Yüz yılı aşkın bir geçmişi ve başarıları olan UEFA, “Kupası, Avrupa Şampiyonası’ndaki başarısı ve Türkiye liglerindeki başarısıyla hepimizi gururlandırmış bir kulübüz.” ifadelerini kullandı.

“HER MAHALLEMİZDE SPOR TESİSLERİ OLSUN İSTİYORUZ”

Mahallelere spor tesisleri yapılıp geliştirileceğini belirten Kurum, “İstanbul’un her mahallesinde, her sokağında spor tesisleri olsun istiyoruz. Büyük kulüplerimizi birleştireceğimiz tesislerin hızla inşa edilmesi bizim için çok önemli. Amatör spor kulüplerine destek olun, gençlerimizi orada yetiştirin.” değerli, çok çok pahalı. Bu nedenle de tüm mahallelerimizde gençlerimizin ve kadınlarımızın güvenli ve huzur içinde spor yapabilecekleri tesisler inşa edeceğiz. Yeni gençlerimizin burada başarıya ulaşmasını istiyoruz. Bayrağımız ay-yıldızlı dalgalansın. Gurur duyalım. Ülkemizi hem yerelde hem de ülkemizde korumak istiyoruz. Tüm kulüplerimizin bu anlamda sporcu yetiştirebilmesi, spora ve sporcuya destek verebilmesi için gençlerimizin altyapı tesislerinde yetişmesi ve gençlerimizin yetişmesi için bu tesislerin yapımında maddi, manevi ve teknik destek sağlayacağız. İnşallah bu tesislerde bizi neşelendirecek arkadaşlarımız olur. Futbolcularımız ve sporcularımız büyüsün. “Yeni Metin Oktay’ların, yeni Fatih Terim’lerin burada yetişmesini ve o futbolcuların bizi her alanda temsil etmesini istiyoruz” dedi.

“İnşallah AVRUPA ŞAMPİYONASINI İSTANBUL’DA GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

Kurum, “İnşallah Avrupa Şampiyonası’nı da İstanbul’umuzda gerçekleştireceğiz. İstanbul’umuzun spor turizmini artıracağız ve futbol takımlarımız ve basketbol takımlarımız hem basketbolda, hem futbolda hem de diğer branşlarda başarıdan başarıya koşacak.” dedi. dedi.

“HAK EDEN KAZANAN DİYORUZ”

Ligdeki rekabet durumuna ilişkin soruyu yanıtlayan Kurum, “Kulübümüz dişe diş mücadele ediyor. Umarız hak eden kazanır. İkisi de bizim çok değerli kulübümüz. Umarım Beşiktaş da toparlanır, biz de toparlanırız.” Liderimizle konuştuk.” söz konusu.

“İSTANBUL’DAKİ TÜM KULÜPLERİN TARAFTARIYIM”

Hangi futbol takımını desteklediği sorulduğunda Kurum, “Elbette bizim de sevdiğimiz bir takımımız var ama İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak ben İstanbul’daki tüm kulüplerin taraftarıyım. Bunu tüm İstanbullular görecektir. Bunu sadece sözle değil icraatla da 1 Nisan sabahı göstereceğim. Liderlerimize bir telefon kadar yakınız ve “Kulüplerimize yakın olacağız ve oturup yapılması gerekenleri hızla hayata geçireceğiz.” Spor için, sporcularımız için, İstanbul’un gençleri için yapılacak. Bunu daha önce yapmıştık. Bundan sonra da aynı anlayışla devam edeceğiz.” dedi.

“TÜRKİYE BU SEÇİME HAZIRLANIYOR”

“Türkiye bu seçime hazırlanıyor. Bakanımızın ziyareti, bu seçimdeki faaliyetleri ve Galatasaray için gerçekleştireceği projeler hakkında çok tatmin edici bilgiler verdi.” Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, “Galatasaray’ın 7-8 yıl öncesine dayanması nedeniyle Sayın Bakanımızla görüşmemiz, özellikle 6 Şubat deprem felaketinde çok yakın işbirliği içindeydik.” söz konusu.

“KİŞİSEL KANANIMA GÖRE İSTANBUL İÇİN FIRSATTIR”

Özbek, “Şahsi görüşüm Sayın Bakanımızın İstanbul için bir nimet olduğu yönündedir. İstanbul’un ihtiyaçları çerçevesinde faaliyetlerini sürdüreceğine son derece güveniyorum. Bu konuyla ilgili olarak 31 Mart Yerel Seçimlerinin hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Türkiye ve İstanbul için, Sayın Bakanıma da başarılar diliyorum.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu